Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2020 13:06
Čas čtení 0:43
Daniel Mikolášik

Ruský youtuber vyprankoval polského prezidenta Andrzeje Dudu. Předstíral, že je generální tajemník OSN

NEWS
Uložit Uložené

Jedenáctiminutový záznam ruský prankster zavěsil na YouTube.

Ruský youtuber a prankster Vovan, vlastním jménem Vladimir Kuzněcov, si vystřelil z polského prezidenta Andrzeje Dudy. Podařilo se mu spojit s kanceláří polského prezidenta, přičemž v telefonátu vystupoval jako generální tajemník OSN – António Guterres.

Jak informují The New York Times, mladík ho konfrontoval otázkami na tělo. Týkaly se zejména Ruska, Ukrajiny, postoje k LGBT komunitě či jeho znovuzvolení v nedělních polských prezidentských volbách.

Z Vovanových úst také zazněl provokativní návrh, že by Polsko mělo anektovat ukrajinské město Lvov. Duda to ale odmítl.

Doporučeno
Ultrakonzervativní národovec Duda vyhrál prezidentské volby v Polsku. LGBT označil za ideologii a větší zlo než komunismus Ultrakonzervativní národovec Duda vyhrál prezidentské volby v Polsku. LGBT označil za ideologii a větší zlo než komunismus 13. července 2020 10:27

Jedenáctiminutový záznam z telefonátu zveřejnil Vovan na YouTube a jeho autentičnost potvrdila i samotná kancelář Andrzeje Dudy. Prezident youtubera po celou dobu oslovoval „Vaše Excelence”, ačkoli občas zněl překvapeně. Hovor probíhal během čekání na oficiální potvrzení Dudova zvolení v pondělí odpoledne.

Celou záležitostí se aktuálně zabývá polská zpravodajská služba, která prošetřuje, jak je možné, že se youtuber spojil s prezidentem a také to, zda do toho nejsou zapojeny ruské tajné služby.

Prankster Vovan je svými kanadskými žertíky poměrně známý. V minulosti nachytal i jiné známé osobnosti jako například britského zpěváka Eltona Johna, britského prince Harryho či generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga.

Domů
Sdílet
Diskuse