Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. srpna 2020 16:17
Čas čtení 1:24
Daniel Mikolášik

Tři sestry brutálně zavraždily svého otce, protože je sexuálně zneužíval. Přesto čelí obvinění

NEWS
Uložit Uložené

Zavraždily ho pomocí kladiva, nože a koření.

V červenci roku 2018 se v Moskvě odehrálo krvavé drama, při níž zahynul 57letý muž. Zavraždit ho měly jeho tři dcery ve věku 17, 18 a 19 let. Ty se však obhajovaly tím, že byly dlouhá léta oběťmi psychického a fyzického týrání, násilí či sexuálního obtěžování.

Jak však informuje CNN, přesto čelí sestry Maria, Angelina a Krestina obvinění z vraždy. Tělo mrtvého muže v té době našli v jednom z paneláků v hlavním městě Ruska s desítkami otevřených ran na hrudi a krku, které byly způsobeny nožem. Vražednou zbraní bylo kromě nože i kladivo.

Doporučeno
Šestiletý prvák, který zastřelil svou spolužačku, je nejmladší školní střelec v historii USA Šestiletý prvák, který zastřelil svou spolužačku, je nejmladší školní střelec v historii USA 17. července 2020 9:22

Jen pár hodin před tím, než byl otec Michail Chačaturjan zavražděn, se vrátil z psychiatrické kliniky a za nepořádek v bytě měl své tři dcery potrestat nastříkáním koření do jejich tváří. Nejstarší Krestina, která trpí astmatem, měla prý omdlít.

Pár hodin nato svého otce ve spánku zabily, přičemž kromě kladiva a nože použily i stejné koření, kterým je předtím potrestal. Podle informací CNN ze spisu vyšetřování si dívky po vraždě měly způsobit zranění na tělech, aby to vypadalo tak, že jednaly v sebeobraně.

Loni byly sestry obviněny z plánované vraždy. Tento případ vyvolal v Rusku velké pobouření a rozruch zejména mezi aktivisty, kteří nesouhlasili s jejich odsouzením z důvodu domácího násilí, což je má omlouvat. Vznikla dokonce petice za zrušení obžaloby, kterou podepsalo více než 200 tisíc lidí.

V pátek v tomto případu opět začal soudní proces a očekává se, že bude ještě nějaký čas pokračovat. Prokuratura jim zakázala chodit na veřejná shromáždění, demonstrace a na dalších 6 měsíců jim prodloužila zákaz přístupu na internet a účastnit se jakýchkoli rozhovorů s médii.

Před soud se postaví starší sestry, Krestina a Angelina. Maria byla v době vraždy nezletilá, a tak ji soud uznal duševně nezpůsobilou na spáchání vraždy. Podle jejího advokáta má být souzena samostatně. Vyšetřovací výbor Ruské federace dospěl k závěru, že obě starší sestry v čase vraždy si byly vědomy svého jednání.

Domů
Sdílet
Diskuse