Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. srpna 2020 15:46
Čas čtení 0:36
Adam Smeták

MAPA: Ministerstvo uveřejnilo první semafor. Kde by měli být Češi obezřetnější?

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo bude „semafor“ aktualizovat každé pondělní.

Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uveřejnilo avizovaný „semafor“, podle nějž se nově bude rozhodovat o restrikcích pro jednotlivé regiony. Aktualizován bude každý týden.

První vydání „semaforu“ vykresluje drtivou většinu Česka v bílé (zanedbatelné riziko nákazy) barvě. V zelené barvě (výskyt nákazy bez komunitního přenosu) jsou okresy Karviná, Frýdek-Místek, Prachatice, Jihlava a Praha. Resort ministerstva zdravotnictví to uvedl na tiskové konferenci.

MAPA: Ministerstvo uveřejnilo první semafor. Kde by měli být Češi obezřetnější?
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Týden od 24.7. do 21.7. označila hlavní hygienička Jarmila Rážová za klidný. Doplnila ale, že existují dvě velká ohniska, a to v Praze a v Moravskoslezském kraji. Praha se podle ní nachází na hraně mezi zelenou a horší (žlutou) barvou. Na tiskové konferenci apelovala na obezřetnost Pražanů. 

„Zelenými regiony“ jsou hygieniky označeny konkrétně Praha, Praha-východ a Praha-západ. Součástí jsou také okresy Jihlava, Prachatice, Frýdek-Místek, Karviná, Brno-město a Ostrava-město.

Doporučeno
Praha vyvěsila duhovou vlajku. Jde o symbol a oslavu toho, že můžeme být každý tím, kým chceme, vysvětluje Praha vyvěsila duhovou vlajku. Jde o symbol a oslavu toho, že můžeme být každý tím, kým chceme, vysvětluje 3. srpna 2020 14:41

Co znamenají jednotlivé barvy.
Co znamenají jednotlivé barvy. Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

V oblastech označených zeleně se doporučuje dbát více na hygienu. Občané by si měli často mýt ruce, udržovat odstup od cizích osob a nosit dobrovolně roušku. Další aktualizaci mapy přinese ministerstvo příští pondělí.

Domů
Sdílet
Diskuse