Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je PR zpráva společnosti Asus.
13. srpna 2020 13:42
Čas čtení 2:31
Vojtěch Vanda

Ultra štíhlý gamingový laptop Asus ROG Zephyrus Duo 15 s největším sekundárním displejem jde na trh. Už máš našetřeno?

TECH
Uložit Uložené

Představíme si všechny důvody, proč zakoupit právě tento superstroj.

Na začátku srpna vešel v Česku do prodeje nový ultra štíhlý herní notebook s integrovanou sekundární 14,1 palcovou dotykovou obrazovkou. ROG Zephyrus Duo 15 od Asusu obsahuje největší druhý displej, který kdy byl uveden do sériově vyráběného herního notebooku. Na své si díky tomu přijdou hráči, tvůrci obsahu, ale i ti, kdo chtějí na svém laptopu efektivněji pracovat. 

Doporučeno
Asus VivoBook S15 – výdrž i 8 hodin, cena kolem 21 tisíc korun. Co víc potřebuješ od notebooku na každý den? Asus VivoBook S15 – výdrž i 8 hodin, cena kolem 21 tisíc korun. Co víc potřebuješ od notebooku na každý den? 29. června 2020 13:25

Notebook ROG Zephyrus Duo 15 je naládovaný k prasknutí tím nejlepším, co můžeš v dnešních přenosných strojích najít. Každopádně to, co je uvnitř, neovlivňuje jeho vzhled; jeho ultra tenký design přesto ukrývá zbrusu nové jádro Intel 10th Gen Core i9 a grafiku NVIDIA RTX 2080 Super. Na přenosný počítač poměrně slušná záležitost.

Specifika si ukážeme až později, na začátek bude nejlepší představit obě obrazovky. Hlavní, 15,6palcovou obrazovku, je možné objednat ve dvou variantách. Buď budeš sledovat gameplay, nebo třeba upravovat videa na Ultra High Definition IPS obrazovce s obnovovací frekvencí 60Hz, nebo na Full High Definition IPS obrazovce s obnovovací frekvencí 300Hz. Hlavní obrazovka nicméně není dotyková.

Za to 14,1 palcová ROG ScreenPad Plus obrazovka už dotyková je, oslní tě UHD s rozlišením 3840x1100, obnovovací frekvencí 60Hz a jestli budeš moc chtít, bude reagovat i na ovládání stylusem.

Ten přede

Ultra štíhlý gamingový laptop Asus ROG Zephyrus Duo 15 s největším sekundárním displejem jde na trh. Už máš našetřeno?
Zdroj: ASUS

A to není všechno. V první řadě nechceš svůj nový stroj od ASUSu uvařit. Proto disponuje i chlazením založeným na technologii operující s tekutým kovem Thermal Grizzly's Conductanaunt Liquid Metal Compound, pomocí kterého se může regulovat jeho teplota až o 8 stupňů.

Nejenže tedy sníží teplo, ale zároveň i hluk. Ocení hlavně streameři, kteří své hraní komentují. Samozřejmě se všemi ostatními, kteří by neradi uvařili svůj počítač, potažmo nemají rádi hučení.

Doporučeno
Asus TUF Gaming A15 – je to ten nejlepší notebook na nejnovější hry i na práci? (Recenze) Asus TUF Gaming A15 – je to ten nejlepší notebook na nejnovější hry i na práci? (Recenze) 18. května 2020 10:30

Ono jestli máš už dřívější řadu Zephyru doma, už jsi seznámen s chladícím systémem Active Aerodynamic System, které jsi jistě ocenil. Duo ti ale přináší Active Aerodynamic System+ fungujícím na podobné bázi. Avšak v momentě, kdy počítač otevřeš a zvedneš druhou obrazovku, obrovsky se tím navýší chladící potenciál a ty se nemusíš bát, že by sis své nedupané vnitřnosti uvnitř uškvařil.

Stroj nicméně nabízí mnohem víc. Celokovový model notebooku se může na papíře zdát těžký, vývojáři však mysleli i na to, že se jedná o přenosný počítač. Poučeni a inspirováni z modelu Zephyus S15, vyrobili druhý display z hliníkové slitiny, aby nic neztratil na funkčnosti, správném rozložení váhy a stylu. 

Technické specifikace:

CPU

Intel® 10th Gen Comet Lake i7-10875H

nebo

Intel® 10th Gen Comet Lake i9-10980HK

GPU

NVIDIA GeForce RTX 2080-Super Max Q

nebo

NVIDIA GeForce RTX 2070- Super Max Q

Vysokorychlostní paměť  DDR4 3200MHz SDRAM na desce 16G, 1x SODIMM slot až do 32GB
Displej

15.6 palcový, matný, UHD (3840 x 2160), IPS, 100% Adobe, Pantone® Validated, G-SYNC™ se 14.1 palcovým (3840x 1100) touchscreenem

nebo
15.6 palcový, matný, FHD (1920 x 1080), IPS, až do 300Hz/3ms, 100% sRGB, Pantone® Validated, G-SYNC™ se 14.1 palcovým (3840 x 1100) touchscreenem

SSD 2x M.2 NVMe PCIE 3.0 x 4 až do 2TB SSD s podporou RAID 0
Baterie 90Wh
Rozměry 36 x 26.8 x 2,1 cm
Váha 2,4 kg

Nemluvě o samotném využití sekundární obrazovky. Lepšího parťáka sis totiž k multitaskingu nemohl přát. Ideálně rozšiřuje pracovní plochu; například pro aplikace, pro něž bys musel využít druhého displeje. Navíc je napájen inteligentním softwarem
ROG ScreenPad+. Může být proto nastaven tak, jak si sám určíš. 

K tomu se ale také pojí i otázka hospodárnosti baterie, která je určitě i u gamingového laptopu důležitá. Nový Zephyrus je proto vybaven technologií GPU switch, která ti dovolí vypnout výkonnou grafiku, když ji nepotřebuješ, čímž ušetříš cenná procenta. U jiných přenosných počítačů bys stejnou věc hledal jen těžko.

Ultra štíhlý gamingový laptop Asus ROG Zephyrus Duo 15 s největším sekundárním displejem jde na trh. Už máš našetřeno?
Zdroj: ASUS

A když už mluvíme o napájení, ROG Zephyrus Duo 15 je vybaven 90Wh baterií, což je největší baterie, která kdy byla do Asusu umístěna. Pochopitelný krok, vzhledem k druhé obrazovce a silnému výkonu. Jo, a Type-C/Thunderbolt podporováno je.

Doporučeno
Herní notebook se 120 Hz displejem, speciální svítící plochou a extrémní grafikou. To je Asus ROG Zephyrus G14 (Recenze) Herní notebook se 120 Hz displejem, speciální svítící plochou a extrémní grafikou. To je Asus ROG Zephyrus G14 (Recenze) 8. června 2020 18:00

Tak co, nemyslíš, že by už bylo na čase pořídit dostupný stroj, se kterým osolíš i tu nejnáročnější hru? Pořiď si nový ROG Zephyrus Duo 15 od Asusu a věz, že tě tvůj editační nástroj nebo nejoblíbenější počítačové pecky už nikdy neopustí

Domů
Sdílet
Diskuse