Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. srpna 2020 17:58
Čas čtení 0:42
Daniel Kopejska

V obchodním domě Ikea v Praze se mezi zaměstnanci rozšířil koronavirus. 7 lidí se nakazilo, 29 jde do karantény

NEWS
Uložit Uložené

7 pracovníku bylo již potvrzeno, 29 lidí zamířilo do karantény. Zákazníci podle hygieniků nebyli nakaženi.

V obchodním domě Ikea Černý Most se mezi zaměstnanci objevila nákaza novým druhem koronaviru. Prvního nakaženého zaznamenala hygienická stanice už na začátku srpna. Do té doby stihl nakazit několik kolegů a necelá třicítka dalších skončila v karanténě.

Situaci mají podle hygieničky Jarmily Rážové pod kontrolou. Sedmý nemocný se objevil nezávisle na předešlých nakažených zaměstnancích o 14 dní později, informuje iRozhlas.

Další zaměstnance nechala Ikea na vlastní náklady testovat a zmínění nakažení jsou v domácím léčení a zotavují se. „Povinnost pro zaměstnance nosit roušky a dodržovat další zpřísněná bezpečnostní opatření jsme zavedli hned, jak jsme dostali informaci o prvních pozitivních případech v našem obchodním domě na Černém Mostě,“ osvětlil situaci mluvčí řetězce Petr Šašek. Dokonce proběhla celková dezinfekce zázemí zaměstnanců.

 

V obchodním domě Ikea na Černém mostě se mezi zaměstnanci šíří koronavirus
Zdroj: TASR /Jaroslav Novák

Zaměstnanci samozřejmě mohli přijít do kontaktu se zákazníky, ale tomu zabraňují například nainstalované plexisklové bariéry. Omezení provozu se nechystá. Mluvčí Ikea následně doporučil aby zákazníci v obchodním domě roušky používali. Mezi zákazníky prý k nákaze nedošlo.

Celkově bylo v České republice potvrzeno přes 21 tisíc případů, aktuálně je u nás 4 753 aktivních případů. 15 886 osob se již vyléčilo, 406 lidí v souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo.

Doporučeno
Další změna s rouškami. Nebudou povinné v restauracích, obchodech ani na školách Další změna s rouškami. Nebudou povinné v restauracích, obchodech ani na školách 20. srpna 2020 16:26
Domů
Sdílet
Diskuse