Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
20. srpna 2020 16:26
Čas čtení 0:48
Adam Smeták

Další změna s rouškami. Nebudou povinné v restauracích, obchodech ani na školách

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo změnilo to, co tento týden oznámilo.

Ministerstvo zdravotnictví opět mění nařízení ohledně roušek. Navzdory vyjádřením z předešlých dní nebudou od září povinné ve školách, v restauracích ani v obchodech. Opatření ohledně nošení roušek na školách od 1. září se podle ministra zdravotnictví Adam Vojtěcha bude nově řídit podle takzvaného semaforu. 

Mění se také povinnost nošení roušek na vnitřních akcích. Původně mělo být povinné nosit roušky na akci jakékoli velikosti, nyní půjde od 1. září pouze o akce s účastí nad 100 osob.

Roušky bude povinné nosit ve veřejných budovách, zdravotnických a sociálních zařízeních, v hromadné dopravě a ve volebních místnostech. Původně se roušky měly od začátku září nosit i na školách mimo třídy, v obchodech a v restauracích. O těchto nařízeních se ale bude nově rozhodovat podle takzvaného semaforu, a tedy situace s nákazou v jednotlivých krajích.

Podle Vojtěch a se nařízení může během září ještě měnit v návaznosti na situaci.

Doporučeno
Baba Lag: Můj život je jako film, na který se chceš dívat. Peníze, luxus, strach, s**čky a rap Baba Lag: Můj život je jako film, na který se chceš dívat. Peníze, luxus, strach, s**čky a rap 13. srpna 2020 15:27

V České republice je aktuálně 4 778 aktivních případů nákazy koronavirem. V nemocnicích je s chorobou Covid-19 celkem 121 lidí, z toho jich je 23 v těžkém stavu. Jde o násobně nižší čísla než během vrcholu pandemie na jaře.

Domů
Sdílet
Diskuse