Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
1. září 2020 20:07
Čas čtení 3:21
Ondřej Jarůšek

Karlos Vémola má bojovat příští měsíc, Pirát hlásí velkolepý návrat. Organizace Oktagon MMA přinesla spoustu novinek

SPORT OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Organizace Oktagon MMA oznámil řadu novinek a plánů na nejbližší měsíce. Na co všechno se můžeme těšit?

Pandemie koronaviru na několik měsíců prakticky zastavila veškeré sportovní události po celém světě. V poslední době se už však začínají nařízení spojená s epidemií v různých zemích uvolňovat a sporty se vrací zpět na televizní obrazovky. A platí to i pro smíšená bojová umění. Domácí organizace Oktagon MMA během těchto krušných časů fanouškům doručila unikátní projekt Oktagon Underground, na tradiční turnaje si však diváci museli (a ještě musí) počkat.

Organizace Oktagon MMA před časem oznámila, že na letošní podzim má velké plány. které byly právě dnes konečně odtajněny. O tom, kdy se příznivci české-slovenské MMA scény dočkají očekávaných zápasů a velkých akcí, organizace informovala na dnešní avizované tiskové konference. Zároveň se organizátoři podělili o celou řadu novinek, které žádného fanouška nenechají chladným. 

Doporučeno
Takto Mike Tyson likvidoval své soupeře: Podívej se na 10 brutálních knockoutů legendárního boxera Takto Mike Tyson likvidoval své soupeře: Podívej se na 10 brutálních knockoutů legendárního boxera 1. září 2020 16:46

Porce novinek 

První zajímavou novinkou je oficiální Oktagon appka, na které bude organizace zveřejňovat veškerý svůj obsah. Ať už bude divák chtít koupit lístky, vidět nejnovější videa nebo třeba najít nejbližší bar, kde je možné sledovat turnaje Oktagonu, stačí jen otevřít aplikaci. Součástí budou i zápasové statistiky, které budou během soubojů ukazovat počty zasazených úderů jednotlivých bojovníků a podobně.

Uživatelé, kteří se stanou členy prémiového Okragon Clubu, získají taky hned několik výhod, jako například přístup k exkluzivnímu obsahu, dvakrát za rok PPV zdarma na turnaje Oktagon Prime a v neposlední řadě nebude chybět ani možnost zakoupení lístků několik dní před ostatními zájemci. Aplikace je dostupná jak na App Store, tak i Google Play.

Doporučeno
Brutální začátky UFC: Šílené knockouty, obrovské váhové rozdíly a takřka žádná pravidla Brutální začátky UFC: Šílené knockouty, obrovské váhové rozdíly a takřka žádná pravidla 8. července 2020 11:03

Organizátoři si dále přichystali odhalení již páté řady televizní reality show Oktagon Výzva. Ta na obrazovkách odstartuje již 14. září (september) a o titul šampiona se pobije celkem 8 zápasníků. Za Česko se představí Pavel Hvězda, Vladimír Lengál, Michale Krčmář a Matouš Kohout, slovenskou půdu zase bude hájit Tomáš Zajac, Roman Paulus, Matúš Šutka a Igor Lukačovič.

Zajímavostí je, že páté epizodě, která bude vysílána živě, budou moci diváci svými hlasy ovlivnit složení semifinálových dvojic

S ohledem na měnící se pravidla a nařízení v souvislosti s nákazou koronaviru byli organizátoři nuceni přistoupit k jednomu razantnímu kroku, a tím je přesunutí dvou oznámených velkých turnajů až na příští rok, aby fanoušci dostali to, co jim bylo slíbeno.

Konkrétně se jedná o turnaj v Ostravě v čele se šampionem Davidem Kozmou, který proběhne 13. února (február) 2021, a turnaj pražské hale Universum s Karlosem Vémolou, který se uskuteční a 25. září (september) 2021

Pevnost Oktagon v Brně

Důležité zprávou ovšem je, že letos o velkolepé bitvy fanoušci ochuzeni nebudou. Prostory brněnské Zoner Boby Hall totiž organizaci umožní uspořádat hned několik turnajů, kde se budou nacházet dva sektory celkově pro 1 000 lidí. První akcí tohoto podzimu bude Oktagon 16 26. září (september) 2020, kde se představí špičková česká bojovnice Magdaléna Šormová. Dále nás zde čekají bitvy Fošum vs. Mané, Zuzák vs. Polívka, Tichota vs. Tripšanský, Běle vs. Bolo, Bledá vs. Loiseau, Brož vs. Shestakov, Boráros vs. Primera, Pešta vs. Hocz a Karol Ryšavý vs Rony Paradeiser.

Tadeáš Růžička je oficiálně novým bojovníkem Oktagonu

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma),

V brněnské Zoner Boby Hall se uskuteční také očekávaný zápas Karlose Vémoly s Václavem Mikuláškem. Stane se tak 17. října (október) 2020 na akci Oktagon 17. Mezi oběma borci už dlouhou dobu panují napjaté vztahy, což potvrdili i přímo během konference, kdy si opět na dálku vyměnili několik ostrých slov. Pro fanoušky se bezesporu jedná o jeden z nejočekávanějších zápasů

Překvapením bylo, že Karlos uvedl, že se o termínu dle svých slov dozvěděl až z dnešního streamu, nemůže prý proto v tuto chvíli zaručit, že zvládne zhubnout do domluvených 84 kilogramů. Zotavuje se totiž z operace kolene i onemocnění covid-19. Udělá pro to ale maximum. Pro organizátory ani soupeře jiná váha nepřipadá v úvahu, proto by se zápas případně musel posunout.

Bitva Vémola vs. Mikulášek však nebude hlavním zápasem Oktagonu 17. Tím bude titulová bitva Kozma vs. Kertesz 2 o šampiona welterové váhy. Dalším z oznámených duelů je Dyk vs. Růžička.

Oktagon 18 přinese vyvrcholení televizní show Oktagon Výzva 5, zatím však není potvrzené datum a místo, kde se tak stane. Na stejné akci má dojít dále k bitvě Pukač vs. Wittner a taky k odkládanému finále Oktagon Výzvy 4 mezi Sandrou Maškovou a Lucií Szabovou.

S největší pravděpodobností se v Brně uskuteční také Oktagon 19, jehož hlavním tahákem bude návrat Piráta Krištofiče, který se utká s nebezpečným Robertem Bryczekem. Akce je naplánována na 5. prosince (december) 2020.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma),

Další potvrzenou bitvou je Buday vs. Mokhanatkin. Ti se poperou o uvolněný titul v těžké váze, který dosud držel Michal Martínek. Ten však podepsal smlouvu s ruskou organizací ACA a již proto není zápasníkem Oktagonu.

Poslední turnajem tohoto roku bude Oktagon 20. Ten proběhne 30. prosince (december) 2020, zatím ale není známo, které město jej bude hostit. Organizátoři však přislíbili, že se pokusí zajistit co největší halu, jakou budou nařízení umožňovat, aby stál závěr roku opět za to.

Na tiskové konferenci se před přítomné osazenstvo postavili i známí youtubeři Expl0ited a VláďaVideos, které dříve nebo později čeká vzájemný profesionální MMA zápas. Oba se právě nacházejí v přípravě, při které zažívají tvrdé chvilky. Oba zpočátku schytávali na internetu hejt, nyní už ale fanoušci vidí, že to oba myslí se zápasem vážně a poctivě se připravují, aby podali co nejlepší výkon. Zatím ale nevíme, kdy k válce youtuberů dojde.

Domů
Sdílet
Diskuse