Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2020 21:47
Čas čtení 1:04
Adam Novosad

Trump posílal svou rádkyni, aby svedla Kim Čong-una. Udělej to pro tým, smál se, když na ni diktátor mrkl

NEWS
Uložit Uložené

Donald Trump se u interakce mezi Kim Čong-unem a svou rádkyní výborně bavil.

Prezident Spojených států amerických Donald Trump posílal svou rádkyni a tiskovou tajemnici Sarah Huckabee Sanders za severokorejským diktátorem, aby ho svedla. I když tato představa zní neuvěřitelně, Sarah Huckabee Sanders ji popsala ve své nové knize Speaking for Myself: Faith, Freedom and the Fight of Our Lives Inside the Trump White House, upozorňuje Vanity Fair.

Vše se mělo odehrát v roce 2018, kdy se Donald Trump setkal se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem na historickém summitu v Singapuru. Oba lídři se osobně setkali, aby světu ukázali, že konflikt mezi velmoci a krajinou, která vyhrožuje jaderným útokem, dokáží vyřešit i diplomaticky, avšak summit nakonec nevyřešil téměř nic.

Trump posielal svoju radkyňu, aby zviedla Kim Čong-una. Urob to pre tím, smial sa, keď na ňu diktátor žmurkol
Zdroj: TASR/AP

Huckabee Sanders seděla v jedné místnosti s Trumpem a Kim Čong-unem, poslouchala debatu a důkladně si zapisovala poznámky. V jednu chvíli zvedla zrak a zjistila, že na ni diktátor upřeně hledí, ba co víc, zdánlivě na ni mrkl. Znepokojilo ji to, a tak rychle zrak odvrátila a pokračovala v zaznamenávání poznámek.

O celé situaci pak v prezidentské limuzíně vyprávěla Donaldu Trumpovi, který tam seděl společně s tehdejším vedoucím své kanceláře Johnem Kellym. Namísto ujištění, že muselo jít o nedorozumění a nic se neděje, se oba muži prý začali hlasitě smát. Trump konstatoval, že ji Kim Čong-un zkoušel balit, po čemž ho požádala, aby přestal.

Doporučeno
Ekotatérka Laura: Po koronaviru jsem měla plno. Lidé se na kérky po pauze těšili Ekotatérka Laura: Po koronaviru jsem měla plno. Lidé se na kérky po pauze těšili 2. září 2020 14:26


Trump pak Huckabee Sanders navrhl, aby odjela do Severní Koreje a „udělala to pro tým“. Prý jí řekl, že sice bude chybět svému manželovi a dětem, ale stane se hrdinkou pro svou zemi.

Americký prezident tak své radní navrhl, aby zajela do KLDR, kde měla jako návnada svést tamního diktátora a posloužit tak národní bezpečnosti Spojených států amerických.

Domů
Sdílet
Diskuse