Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je sponzorovaný obsah společnosti adidas.
8. září 2020 11:38
Čas čtení 1:20
Sponzorovaný obsah

adidas vytvořil boty pro šampióny. Den po představení nových běžeckých bot v nich byl zaběhnut rekordní půlmaraton

SPORT ADIDAS BĚH ČESKO
Uložit Uložené

Peres Jepchirchir z Keni zaběhla v Letenských sadech světový rekord, ke kterému jí dopomohly i nové boty od adidas.

Letenské sady zažily o víkendu běžecké šílenství. V sobotu 5. září se konal závod Prague 21.1 km – Ready for the Restart, který kromě zajímavých výkonů 30 světových běžců přinesl i světový rekord.

V ženském půlmaratonu jej zaběhla keňská reprezentantka Peres Jepchirchir, k čemuž jí, podle jejích slov, dopomohl i nový model běžeckých bot adidas adizero adios Pro. Mužský závod zvládl nejlépe Keňan Kibiwott Kandie s časem 58:38, jenž se nakonec stal pátým nejlepším časem všech dob. V Česku však tento půlmaratonový čas nemá obdoby.

adidas vytvořil boty pro šampióny. Den po představení nových běžeckých bot v nich byl zaběhnut rekordní půlmaraton
Zdroj: adidas
Doporučeno
Pohodlné a navíc vizuálně zajímavé. Toto je 10 nejlepších párů tenisek na celodenní nošení Pohodlné a navíc vizuálně zajímavé. Toto je 10 nejlepších párů tenisek na celodenní nošení 9. srpna 2020 10:45

Čas 1:05:34 je nyní novým světovým milníkem, který se budou ženy soutěžící v půlmaratonu pokoušet zlomit. V závodě Prague 21.1 km – Ready for the Restart jej zaběhla Keňanka Peres Jepchirchir. Nutno dodat, že na závod byla patřičně obutá – její nohy posouval vpřed nový model bot adidas adizero adios Pro.

Adidas vytvořil boty pro šampióny. Den po představení nových běžeckých bot v nich byl zaběhnut rekordní půlmaraton
Zdroj: adidas

Tento model byl veřejnosti představen v pátek. Podle výrobce byl vyvinut pro překonávání rekordů, což se v sobotu nakonec opravdu potvrdilo„Jsem strašně spokojená a hrdá!“ neskrývala emoce v cíli Peres Jepchirchir, která většinu závodu absolvovala v samostatném úniku. „Posledních pět kilometrů jsem trochu umdlévala, ale nové boty mi pomohly k rekordu,“ řekla vítězka.

Model určený k vítězství

Boty adidas adizero adios Pro totiž disponují novou technologií EnergyRods vyvinutou v biomechanické laboratoři, která je tvořena pěti tuhými pláty s karbonem, jenž zajišťují správnou fúzi běžce a bot a optimalizují ekonomiku běžeckého kroku. Technologie EnergyRods je zabudována v rámci podešve LightstrikePRO, který tlumí dopady a zajišťuje výbušný odraz nohy.

Adidas vytvořil boty pro šampióny. Den po představení nových běžeckých bot v nich byl zaběhnut rekordní půlmaraton
Zdroj: adidas
Model byl poprvé představen už v červnu tohoto roku, avšak limitované množství párů, které bylo k dispozici, zmizelo během prvních 15 minut. Adidas proto přichází s novou verzí a odvážnou barevnou kombinací Dream Mile, která snoubí růžovou barvu s modrou.

Doporučeno
adidas pomáhá dětem a bojuje s nemocí covid-19. Do globální sportovní akce se už zapojilo přes 1 000 000 lidí adidas pomáhá dětem a bojuje s nemocí covid-19. Do globální sportovní akce se už zapojilo přes 1 000 000 lidí 30. května 2020 16:03

Nový model adidas adizero adios Pro bude dostupný celosvětově už 14. září na adidas.cz/running. Lze je ale zakoupit i v kamenném obchodě Prague Marathon Store, v Running Mallu, v obchodě adidas Concept Store v ulici Na Příkopě a v Top4Running, a to už od 4. září. Praha se totiž exkluzivně stala, jako na jediném místě na světě, jediným městem, ve kterém tuto obuv pro šampiony seženeš! Jejich cena je 5299 korun

Domů
Sdílet
Diskuse