Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Obsah vznikl ve spolupráci se společností adidas.
30. května 2020 16:03
Čas čtení 1:32
Ondřej Jarůšek

adidas pomáhá dětem a bojuje s nemocí covid-19. Do globální sportovní akce se už zapojilo přes 1 000 000 lidí

MÓDA ADIDAS
Uložit Uložené

Známá značka přikládá ruku k dílu.

Do boje proti šířící se pandemii koronavirus SARS-CoV-2 se zapojila i světová značka adidas, která své úsilí neustále rozšiřuje. Gigant na poli sportovního oblečení a doplňků nově vyhlásil celosvětovou #HOMETEAMHERO výzvu, do které se můžeš zapojit i ty. Cílem je pomoci těm, kteří to v současné době nejvíce potřebují.

Každá minuta je důležitá

„Globálně událost poběží od 29. května do 7. června a za každou hodinu zaznamenané aktivity adidas věnuje 1 $ sbírce fondu COVID-19 Solidarity Response Fund Světové zdravotnické organizace (WHO) s cílem dosáhnout jednoho milionu hodin,“ popisuje společnost speciální akci.

Doporučeno
Jak proměnit plastový odpad z oceánů na dobře vypadající obuv? Adidas má odpověď Jak proměnit plastový odpad z oceánů na dobře vypadající obuv? Adidas má odpověď 17. března 2020 20:23

V době psaní článku se do výzvy zapojilo už přes 1 000 000 uživatelů, kteří zaznamenali více než 250 000 hodin sportovní aktivity. Aktuální údaje můžeš sledovat na oficiální stránce adidas.cz. Společnost dále zdůrazňuje, že nezáleží na tom, jaké sportovní disciplíně dáváš přednost ani na době tvého tréninku. Každá minuta se totiž počítá a může pomoci při řešení současné krize.


Nový článek
Zdroj: adidas

Jak se připojit k výzvě #HOMETEAMHERO?

1. Stáhni si aplikaci adidas Running nebo adidas Training a vytvoř si účet nebo se přihlaš pomocí existujícího účtu

2. (Volitelné): Propoj účet Garmin/Polar/Suunto/Zwift s účtem v aplikaci adidas Running

3. V aplikaci se přidej do výzvy #HOMETEAMHERO

4. Zaznamenávej své aktivity přes aplikaci od 29. května do 7. června a společnost adidas věnuje 1 $ za každou zaznamenanou hodinu

5. Vybírej z různých sportovních aktivit (běh, trénink (adidas Training aplikace), chůze, jízda na kole, silový trénink, aerobik, turistika, jízda na horských kolech, jóga, inline bruslení, spinning, skateboarding, fotbal, basketbal, tanec, tenis, ragby, box a mnoho dalších)

Doporučeno
Co dělá Michaela Shiffrinová, když nesoutěží? Sport je pro ni volnost a terapie Co dělá Michaela Shiffrinová, když nesoutěží? Sport je pro ni volnost a terapie 31. ledna 2020 11:10

Kup si roušku a pomoz dětem

Svými aktivitami chce adidas pomoci i dětem, které koronavirová krize zasáhla. Společnost proto realokovala zdroje a dodavatelský řetězec tak, aby mohla zahájit výrobu roušek, které jsou vyrobeny z vysoce výkonné recyklované textilie bez panenského plastu a lze je opětovně použít.

Za každý prodaný balíček tří roušek v hodnotě 349 korun adidas věnuje 50 korun dětskému fondu Save the Children’s Global Coronavirus Response Fund. Ten podporuje rodiny, které jsou ekonomicky nejvíce zasaženy, podporuje děti, učitele a rodiče v domácí výuce a v neposlední řadě chrání děti, kterým hrozí domácí násilí, zneužívání či zanedbání. Roušku si můžeš zakoupit přímo na oficiálních stránkách adidas.cz.

„Obě tyto aktivity jsou součástí pokračujícího úsilí adidas zajistit pomoc tam, kde je to nejvíce potřeba. V rámci pomoci adidas vyrobil ve spolupráci s firmou Carbon stovky tisíc obličejových štítů pro americké zdravotnické pracovníky, poskytl přímý dar ve výši 3 milionů eur (přibližně 80 milionů korun),“ dodává společnost.

Nový článek
Zdroj: adidas
Domů
Sdílet
Diskuse