Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2020 17:33
Čas čtení 1:07
Daniel Kopejska

Třetině britských muzikantů hrozí kvůli pandemii konec kariéry

NEWS HUDBA KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Průzkum mezi členy Hudebnické unie zjistil, že z 2000 dotazovaných 34% přemýšlí o konci v hudebním odvětví.

Koronavirová opatření si už začínají vybírat svoji daň na muzikantech. Mezi těmi ve Velké Británii byl uspořádán průzkum. Respondentů bylo 2 000.

Více než třetina zvažuje konec hudební kariéry. Koncerty byly na jaře zrušeny, nyní se ale začalo rozvolňovat a občas se pořádají akce, těch je ale málo a musí splňovat striktní pravidla, co se týče sociálního odstupu. Výrazně také klesl počet svateb, konferencí a jiných akcí, kde mohli hudebníci vystupovat a přivydělat si, informuje The Guardian.

Doporučeno
Yzomandias, Nik Tendo a další čeští rapeři se bouří proti zákazu vnitřních akcí. Sensey a Dorian plánují v Praze demonstraci Yzomandias, Nik Tendo a další čeští rapeři se bouří proti zákazu vnitřních akcí. Sensey a Dorian plánují v Praze demonstraci 16. září 2020 19:55

Podobně se snížil počet zájemců o hudební lekce. Nyní tak začínají muzikanti pracovat v supermarketech jako kurýři nebo se vrací k zaměstnáním, kde už pracovali nebo pro co prvně studovali. Na některé hudebníky se vztahuje podpora od státu, podle nich ale až tato podpora v říjnu skončí, tak budou čelit závažným finančním problémům. Muzikanti tak půjdou do zimy s nulovým příjmem a podporou, pokud si nezajistí jinou práci.

Domů
Sdílet
Diskuse