Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. září 2020 10:29
Čas čtení 1:12
Tereza Šnajdrová

Pražský klub vymyslel, jak se vyhnout omezení otevírací doby. Bude se v něm natáčet film

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Opatření proti šíření koronaviru se výrazně dotkla otevírací doby restauračních zařízení. Pražský Cross Club našel cestu, jak toto pravidlo obejít.

Aktualizováno 13:33: Pražský Cross Club informaci ohledně natáčení studentského filmu týkajícího se elektronické hudby ve svých prostorách z Facebooku odstranil.
Aktualizováno 12:58: FAMU na svém Facebooku vydalo vyjádření, které upozorňuje na to, že filmová škola aktuálně neprodukuje studentský film, jenž by se natáčel v prostorách klubu Cross. Zároveň také nechystá žádný film, který by se měl týkat elektronické hudby. Nakonec dodala, že při natáčení studentských filmů se důsledně dbá na dodržování bezpečnostních a hygienických nařízení, studenti respektují a chrání zdraví všech zúčastněných.

Od čtvrtečního večera začalo platit nové pravidlo ohledně otevírací doby restauračních zařízení, které by mělo pomoci zmírnit průběh šíření koronaviru. Ačkoliv může zavírání podniků již ve 22 hodin být pro mnoho provozovatelů likvidační, snaží se toto rozhodnutí respektovat. Výjimkou je pražský Cross Club, který na svém Facebooku uvedl, že od pondělí se v jeho prostorách bude každý den natáčet film.

Doporučeno
Česko za čtvrtek hlásí téměř 3 tisíce nakažených. Nejhůře jsou na tom Praha a Liberec Česko za čtvrtek hlásí téměř 3 tisíce nakažených. Nejhůře jsou na tom Praha a Liberec 25. září 2020 8:16

Ve spodním patře Crossu se bude od pondělí každý den natáčet studentský film o elektronické hudební scéně, láskách a životě dnešní mladé generace. Podle dostupných informací studenti FAMU a Prague Film School požádali provozovatele Crossu o poskytnutí prostoru pro natáčení, což může klubu pomoci zvládnout finanční krizi v této nelehké době.

Odstraněný příspěvek klubu
Odstraněný příspěvek klubu

Cross Club pak na svém Facebooku vyvěsil informaci, že shání na každý den komparz, který sice nebude mít nárok na honorář, ale bude si moci užít pořádnou párty v časech plných zákazů. Komparzisty zároveň vyzývá, aby se stylově oblékli, zaregistrovali na určitý den natáčení podle hudebního vkusu a součástí večera bude také podepsání komparzní smlouvy.

Klub se chlubí informací, že se mu také podařilo obsadit do filmu rezidentní DJs, které díky natáčení budou schopni podpořit menším honorářem za hraní ve filmu. Zda-li se opravdu jedná o natáčení studentského filmu, nebo se Cross Club pouze snaží obejít nařízená opatření, není v tuto chvíli jasné. Minimálně je to zajímavý způsob boje o zachování příjmu pro klub a jeho zaměstnance.

Domů
Sdílet
Diskuse