Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2020 8:56
Čas čtení 1:17
Jakub Paulík

Joe Biden nazval Donalda Trumpa rasistou a řekl mu, aby zavřel ústa. Kandidáti na prezidenta USA bojovali před kamerami

POLITIKA
Uložit Uložené

Jak vypadala první televizní debata kandidátů na prezidenta USA?

Donald Trump a Joe Biden se setkali v první televizní debatě, v níž létala ostrá slova. V diskusi se kandidáti na prezidenta USA vyjádřili k otázkám pandemie koronaviru, protestům BLM, nejvyššího soudu, záznamů Joea Bidena a Donalda Trumpa, ekonomice či nastávajícím volbám.

Dvojice absolvuje ještě dva duely, ty budou 15. a 22. října. Joe Biden si s Donaldem Trumpem skákali do řeči a moderátor diskuse Chris Wallace měl hodně práce, aby kandidáty udržel na uzdě, což se mu ne vždy nedařilo. Joe Biden se Trumpovi neustále ironicky smál a mnohokrát se na svého protikandidáta ani nedíval, ale hleděl spíše do kamery.

Kandidáti se navzájem rozhodně nešetřili, Joe Biden musel dokonce Donalda Trumpa kvůli přerušování v jednom momentě vyzvat, aby zavřel ústa. Moderátor George Stephanopoulos ze stanice ABC řekl, že šlo o „nejhorší prezidentskou debatu, jakou v životě viděl“. CNN nazvalo debatu „chaotickou katastrofou“, přičemž kritizovali zejména chování Donalda Trumpa.

Domů
Sdílet
Diskuse