Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. října 2020 13:28
Čas čtení 0:41
Tereza Šnajdrová

Na konci roku bude umírat až 2 000 lidí denně, varuje vědec Jaroslav Flegr

NEWS JAROSLAV FLEGR KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Na svém Facebooku zveřejnil protiepidemické dvanáctero a prosí o jeho dodržování.

Jaroslav Flegr je český vědec zaměřující se na biologickou evoluci, který se hojně vyjadřuje k epidemii koronaviru. Již několikrát jeho odhady byly velmi přesné a vzhledem k vývoji nemocni nyní na svém Facebooku upozornil, že pokud něco neuděláme, na konci roku můžeme počítat až s 2 000 mrtvými denně. Zároveň také uveřejnil protiepidemické dvanáctero a spoluobčany vyzval k jeho dodržování.

Doporučeno
Česko hlásí téměř 15 000 nově nakažených, od dnešního dne platí lockdown Česko hlásí téměř 15 000 nově nakažených, od dnešního dne platí lockdown 22. října 2020 7:21

Vědec uveřejnil graf narůstajícího počtu úmrtí v souvislosti s koronavirem. „Protažením přímky zjistíme, že už 1. listopadu, tedy za 9 dnů, zemře za den asi 250 lidí, kolem 20. listopadu to bude 1000 a před koncem prosince 2000 lidí. Že za měsíc zemře za den tisíc lidí je prakticky jisté – ti už jsou dnes nakažení, takže jim žádná opatření už nepomohou,“ prohlásil v příspěvku. 

Část z  2000 smrtelně nakažených bychom podle něj ještě teoreticky mohli zachránit, kdybychom všichni začali dodržovat protiepidemická opatřeníFlegrovo protiepidemické dvanáctero. To například vyzývá k nainstalování aplikace eRouška, nošení roušek, neopuštění bytových prostor, pokud si to situace nežádá jinak a také k udržení dobré fyzické i psychické kondice.

Celé znění protiepidemického dvanáctera si můžeš pročíst přímo na profilu Jaroslava Flegra.

Zpět
Sdílet
Diskuse