Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2020 13:41
Čas čtení 0:51
Vojtěch Vanda

Prymula: Nic jsem neporušil, rezignovat nehodlám

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví Prymula se vyjádřil na tiskové konferenci.

Nic jsem neporušil a rezignovat nehodám, uvedl ministr zdravotnictví Roman Prymula. Nemá totiž pocit, že by něco porušil. Jediné pochybení, které mohlo proběhnout, bylo nenasazení roušky po jednání s Jaroslavem Faltýnkem a ředitelem ostravské nemocnice. Údajně měli jednat o plošném testování v moravskoslezském kraji. 

Doporučeno
Okamžitě rezignujte. Opozice reaguje na Prymulův skandál Okamžitě rezignujte. Opozice reaguje na Prymulův skandál 23. října 2020 8:30

Ministr zdravotnictví Roman Prymula vystoupil na tiskové konferenci v pátek ve 13:30, aby veřejnosti vysvětlil jeho schůzku s poslancem Jaroslavem Faltýnkem a ředitelem ostravské nemocnice Jiřím Havrlantem. Prymula popřel, že by nějak pochybil. „Ještě jednou: Nic jsem neporušil,“ uvedl s tím, že sám od sebe nebude na ministerský post rezignovat.

Prymula se snažil osvětlit, proč byl na fotografiích, které zveřejnil deník Blesk, zachycen bez roušky u restauračního zařízení na Vyšehradě. Podle jeho informací jejich jednání probíhalo v soukromém zařízení, v němž jednali o plošném testování moravskoslezského kraje. Jednání probíhalo ve středu večer, jelikož v 6 hodin ráno následujícího dne měl začít platit zákaz shromažďování.

Jediný moment, kdy podle Prymuly on sám opatření nedodržoval, bylo v momentě, kdy mu jeho podřízený otevíral dveře do restauračního zařízení, a on neměl roušku. Nakonec svého prohlášení znovu dodal, že sám rezignovat nebude, přestože jej k tomu vyzval sám premiér Andrej Babiš.

Doporučeno
Příštím ministrem zdravotnictví bude Aleksi Šedo, myslí si Fortuna Příštím ministrem zdravotnictví bude Aleksi Šedo, myslí si Fortuna 23. října 2020 13:08

Jak Babiš zmínil na předchozí tiskové konferenci, když nebude ministr zdravotnictví chtít se mandátu vzdát, udělá to sám. Dále bude záležet na prezidentu Zemanovi, jestli bude odvolání ministra zdravotnictví uskutečněno.

Domů
Sdílet
Diskuse