Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. listopadu 2020 15:15
Čas čtení 0:46
Tímea Krauszová

Slovenští ultras připravují další protest proti vládním opatřením. Pokud jste dosud nezkrachovali, zítra můžete být na řadě, tvrdí

NEWS
Uložit Uložené

Protest organizují 17. listopadu.

Slovenští ultras dnes na Facebooku oznámil, že organizují druhé kolo protestu proti vládním opatřením v souvislosti s pandemií koronaviru. Fotbaloví fanoušci a přívrženci extrémně pravicové ĽSNS se na Slovensku chtějí setkat symbolicky 17. listopadu, v den Sametové revoluce.

Na protestu chtějí vyjádřit nesouhlas s kroky slovenské vlády a s aktuálními opatřeními. Kritizují, že vláda si nedokáže poslechnout jiné názory a rovnou je označuje za sabotéry, konspirátory nebo nevzdělance. „Slováci, spojme se a ukažme tomu bláznovi z Trnavy a jeho poskokům, že právě obyčejný lid si ho zvolil a obyčejný lid ho může i zničit...“ píší na sociální síti.

Pozvaní jsou prý všichni lidé bez ohledu na věk, pohlaví, klubovou nebo politickou příslušnost. „Neberte to na lehkou váhu Slováci, protože pokud jste dosud nezkrachovali nebo vás nevyhodili z práce, tak věřte, že zítra můžete být právě vy na řadě,“ dokončili.

Poslední protest se konal před slovenským Úřadem vlády 17. října. Protestující pokřikovali různé vulgarismy a povzbuzovali v tom i děti. Během shromáždění protestující házeli za bránu úřadu vlády zapálené světlice. Sešlo se jich několik stovek a zasáhla proti nim policie. Ta vytvořila koridor před bránou a zdmi úřadu. Vůči některým demonstrantům použila i slzný plyn a vodní dělo.

Doporučeno
FOTOREPORT: Staroměstské náměstí se změnilo ve válečnou zónu FOTOREPORT: Staroměstské náměstí se změnilo ve válečnou zónu 18. října 2020 21:09

Domů
Sdílet
Diskuse