Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Článek obsahuje produkty a inzerci vícero společností.
25. listopadu 2020 11:00
Čas čtení 4:46
Tereza Šnajdrová

Těchto 10 tipů ti usnadní výběr dárku pro něj

ZAJÍMAVOSTI SAMSUNG VÁNOCE
Uložit Uložené

Štědrý večer se blíží a ty ještě nemáš dárky pro svojí drahou polovičku? Přinášíme ti deset tipů, díky kterým bude výběr dárku o něco snažší.

Vánoce se blíží a ty ještě nemáš dárek pro svého kluka, tátu, bráchu nebo dědu? Zavřené obchody tě ošidily o možnost inspirace a začínáš mít strach, abys své milované nezklamal? Říká se, že vybrat dárek pro muže je mnohem náročnější, než správně zvolit dárek pro ženu. Právě proto ti přinášíme 10 tipů na jedinečné dárky, které potěší každého chlapa.

Telefon, díky kterému zůstanete ve spojení vždy a všude

Chytrý telefon Samsung Galaxy S20 FE umí vše, na co si jen vzpomeneš, a navíc tě svým vzhledem zaujme už na první pohled. Krásný displej zasazený v nepatrném rámečku, špičkový procesor, Wi-Fi 6 a obnovovací frekvence displeje 120 Hz obdarovanému zajistí hladký běh všech aplikací a her, a tak nehrozí, že uprostřed vašeho psaní mu appka spadne a tebe znervózní všemi obávané „seen“. 

Navíc díky kapacitě 4500 mAh mu baterka nekiksne hodinu po opuštění domu a můžete tak být v kontaktu celý den. Když už bude potřeba telefon dobít, rychle to pak zajistí 25W Super FastCharger nebo bezdrátové nabíjení 2.0. Náročného uživatele zcela jistě potěší i bezdrátové sdílení energie, pomocí nějž si z telefonu může dobít také sluchátka, hodinky nebo třeba i tvůj telefon. Se Samsungem Galaxy S20 FE vykouzlíš svému klukovi úsměv na tváří už od 16 990 korun.

Těchto 10 tipů ti usnadní výběr dárku pro něj
Zdroj: Tisková zpráva Samsung
Vtipné ponožky jako důležitá část cool outfitu

Když jsme byli mladí, najít pod stromečkem ponožky pro nás bylo spíše za trest. Čím starší jsme, tím radši tyto měkké dárky máme a cool ponožky určitě potěší každého muže. Ať už ke krátkým kalhotám, obleku nebo třeba do sandálů, hezké ponožky jsou must have v šatníku každého.

Na českém trhu je hned několik firem, u kterých je můžeš pořídit. U Happy Socks seženeš nejrůznější sady, včetně té věnované Disneymu, Spongebobovi, kapele Queens nebo třeba Rolling Stones. Na webu Dedoles pak můžeš koupit ponožky vánoční, kousky pro milovníky Harryho Pottera nebo třeba páry, kdy je každá ponožka jiná, a přesto k sobě pasují.

Těchto 10 tipů ti usnadní výběr dárku pro něj
Zdroj: instagram.com/happysocks
Konec prokrastinace s novou myší a klávesnicí od Logitechu

Mnoho z nás bylo v této koronavirové době vyhnáno z kanceláří domů a prokrastinovat je tak snažší než kdy předtím. Novou úroveň produktivity tvému klukovi, tátovi nebo třeba bráchovi zajistí bezdrátová myš Logitech MX Master 3, jejíž design byl navržen s důrazem pro rychlost, přesnost a pohodlí. Díky přesnému senzoru Logitech MX Darkfield s rozlišením 4000 DPI dokáže myš pracovat na jakémkoliv povrchu a při plném nabití vydrží až 70 dní, přičemž k celodennímu provozu stačí pouhé tři minuty jejího nabíjení. 

K myši, která tě vyjde na 2 999 korun, můžeš obdarovanému pořídit i klávesnici MX Keys, která se pyšní přesnou hmatovou odezvou, pomocí které je i psaní dlouhých textů hračka. Tahle klávesnice si navíc sama chytře upraví jas podsvícení podle světelných podmínek v místnosti a když není používaná, dokáže se i sama vypnout. Tenhle jedinečný kousek je kompatibilní s Windowsama i macOS, a díky podpoře Logitech Flow s ní můžeš ovládat až tři počítače naráz.

Těchto 10 tipů ti usnadní výběr dárku pro něj
Zdroj: Tisková zpráva Logitech
Daruj kvalitní kožený produkt a podpoř české výrobce

Situace ohledně koronaviru v Česku semlela mnoho českých podnikatelů, a tak výběr dárku můžeš spojit také s něčím užitečným. Tím může být třeba i podpora malých podniků, které vyrábí kvalitní kožené doplňky, které obohatí šatník každého muže. Jedním z nich je například brašnářství Tlustý, v jehož sortimentu si vybereš i ty.

Od peněženek, přes brašny a opasky, až po kvalitní kožené diáře a náramky. Výhodou tohoto výrobce je, že každý jeho výrobek můžeš nechat také personalizovat, a to pomocí vyrytých iniciálů nebo nějakého vzkazu. Pokud tedy partnerovi chybí kvalitní pásek či peněženka, u Tlustého určitě vybereš to pravé ořechové.

Těchto 10 tipů ti usnadní výběr dárku pro něj
Zdroj: instagram.com/tlustyleatherworks
Diář Tam & zpět mu připomene to nejdůležitější

Zapomíná tvůj kluk na schůzky, domluvená rande, ale i na důležité pracovní povinnosti? Pak je diář Tam & zpět správnou volbou. Na rozdíl od klasického diáře si v něm snadno naplánuje jeho každodenní život i měsíční priority. Zapíše si, s kým se chce potkat, co chce zažít a co se touží naučit. 

Brácha, taťka nebo přítel pak díky diáři zapojí také mozkové závity, a to pomocí myšlenkových map, při nichž bude muset propojit srdce s hlavou, a tím se dostat do hloubky toho, co v životě skutečně chce. Na konci každého měsíce ho čeká shrnutí uplynulých týdnů, kdy protřednictvím několika otázek zjistí, jestli se věnoval tomu, co si vytyčil.

Těchto 10 tipů ti usnadní výběr dárku pro něj
Zdroj: Tam & zpět
Doporučeno
365 otázek a 5 let. Dvě věci, které dělají tento deník výjimečným a oblíbeným 365 otázek a 5 let. Dvě věci, které dělají tento deník výjimečným a oblíbeným 1. října 2020 10:17

Vděčný dárek pro milovníky filmů

Je tvůj partner nadšený do filmů? Pak ho určitě potěší kolekce jeho oblíbeného filmu nebo seriálu v Blu-ray formátu. Perfektní dárek, pomocí kterého si pak společně můžete vychutnat oblíbenou sérii filmů v pohodlí domova, ale přesto v perfektní kvalitě. Stačí zapátrat, jaký snímek je pro něj tím pravým a během pár kliků můžeš mít skvělý dárek doma. 

Vybírat můžeš z opravdu velké nabídky, od Hobita, přes Pána prstenů, hrdinů Avengers, až po Návrat do budoucnosti a Transformers. Cenově se pak tyto sety pohybují od 700 do 3000 korun, takže se ani nemusíš bát, že by na ně tvůj rozpočet nestačil.

Těchto 10 tipů ti usnadní výběr dárku pro něj
Zdroj: dvd-premiery.cz/
Muži si rádi hrají, tak proč je nezabavit pomocí dronu

Něco, čemu většina žen nerozumí - muži si rádi hrají s elektro vychytávkami, a pokud to mohou spojit s něčím kreativním, je to výhra pro obě strany. Takovým dárkem pak může být dron, který se postará o vyplnění jeho volného času a pokud bude šikovný, zajistí i tobě super fotky z výletů a dovolených.

Na českém trhu je opravdu velký výběr těchto chytrých hraček, takže záleží jen na tobě, jestli mu dopřeješ ten skládací, s kamerou, s GPS nebo profi dron, který se pyšní 4K kamerou a doletem až 6 km. Doporučujeme ti však začít dronem pro začátečníky, pomocí kterého se naučí, jak vlastně tuhle lítající věcičku ovládat a rychlost 13m/s zajistí, že ji neztratí z dohledu hned při jejím prvním použití. 

Těchto 10 tipů ti usnadní výběr dárku pro něj
Zdroj: instagram.com/dronpro.cz/
U stromečku v merchi oblíbené kapely

Je tvůj přítel milovník hudby? Pak pro tebe máme dobré zprávy. I tento rok si kapely pro své fanoušky připravily speciální vánoční kolekce merche, které mají mnohdy velmi vtipné provedení. Na pár kliků pak můžeš pořídit triko či svetr jeho oblíbence, pomocí kterého mu čekání na koncerty uteče jako voda. 

Merch se sváteční tématikou koupíš na Impericonu a nabízí ho třeba core-metalová parta Slipknot, američtí pop-punkový All Time Low nebo třeba hardcoroví Architects. Pokud je tvůj parťák spíše fanouškem rapu, tak mrkni třeba na Etsy a pořiď mu vtipný svetr s portrétem Kanye Westa v Santově čepici.

Těchto 10 tipů ti usnadní výběr dárku pro něj
Zdroj: ompericon.com
Luxusní péče v barbershopu

Ano, tento dárek může být sice klasika, která nikoho nepřekvapí, přesto ho však každý muž ocení. Návštěva barberu totiž není jenom o ostříhání, ale také o péči o jeho zevnějšek, konzultaci, stylingu a příjemně strávených chvílích v pánském kolektivu. Buď můžeš svému blízkému sám vybrat, jaký způsob péče mu dopřeješ, nebo můžeš darovat voucher, pomocí kterého necháš volbu na něm.

Barbershopy teď najdeš skoro na každém rohu a vybrat vhodné místo můžeš podle místa bydliště, nebo na základě recenzí. Do zážitku lze zahrnout také například péči o obočí, kontury nebo i pleť, a tvůj milý se ti vrátí jako ze škatulky.

Těchto 10 tipů ti usnadní výběr dárku pro něj
Zdroj: instagram.com/gentlemenbrothers
Začít nový rok stylově a v padnoucím oblečení

Tohle čeká tvého kluka, bráchu nebo kamaráda v případě, že se rozhodneš pořídit mu nějaký skvělý kousek oblečení třeba u Footshopu. Vybírat můžeš u klasických značek jako je Nike, adidas, Under Armour, nebo můžeš sáhnout i po něčem více exkluzivním. U Footshopu najdeš i extravagantní ruskou značku PACCBET nebo třeba japonskou klasiku Comme des Garçons PLAY.

Pokud nechceš darovat oblečení, vybírat můžeš i mezi doplňky, obuví, brýlemi či knihami a časopisy. Milovníka tenisek určitě potěší třeba knížka 1000 Sneakers: A Guide to the World's Greatest Kicks, from Sport to Street, sbírka The Adidas Archive. the Footwear Collection a mnoho dalšího.

Těchto 10 tipů ti usnadní výběr dárku pro něj
Zdroj: instagram.com/footshop
Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Zpět
Sdílet
Diskuse