Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2020 14:35
Čas čtení 0:52
Daniel Mikolášik

Čína chce prý vytvořit speciální vojáky, kteří budou mít biologicky vylepšené schopnosti

NEWS ČÍNA
Uložit Uložené

Zjistil to významný americký špion, který tvrdí, že Čína je hrozbou.

Čína má údajně v plánu vytvořit tzv. super vojáky, kteří budou mít biologicky vylepšené schopnosti. O plánovaném speciálním vojsku informoval ředitel amerických tajných služeb (Director of National Intelligence – DNI) John Ratcliffe.

Jak píše The Guardian, Čína podle amerického špiona už provedla testy na své armádě ve snaze vytvořit biologicky vylepšené vojáky. „Americké zpravodajské služby odhalily, že Čína provedla testy na lidech, konkrétně na příslušnících Lidové osvobozenecké armády v naději, že vyvine vojáky s biologicky vylepšenými schopnostmi,“ napsal Ratcliffe.

Doporučeno
Čína vypustila do vesmíru první 6G satelit. Rychlost sítě má být 100krát vyšší než u 5G Čína vypustila do vesmíru první 6G satelit. Rychlost sítě má být 100krát vyšší než u 5G 14. listopadu 2020 7:41

Podle jeho slov se tak Peking moc snaží o získání moci, že pro něj už neexistují žádné etické hranice. V rozpočtu zpravodajských služeb vyčlenil jistou část finančních zdrojů, díky kterým se zaměřují právě na Čínu. Ratcliffe totiž tvrdí, že Čína je největší hrozba pro svobodu a demokracii od druhé světové války.

V článku, který publikoval deník The Wall Street Journal, se také píše, že Číňané kradou citlivé obranné technologie Spojených států na modernizaci čínské armády. Má jít o cíle čínského prezidenta Si Ťin-pchinga. 

„Peking má v úmyslu ovládnout USA a zbytek planety ekonomicky, vojensky a technologicky. Tato generace bude posuzována podle toho, jak zareaguje na snahy Číny změnit svět k jejímu obrazu a nahradit Spojené státy jako dominantní supervelmoc,“ dodává Ratcliffe v článku.

Domů
Sdílet
Diskuse