Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. prosince 2020 14:30
Čas čtení 9:23
Dominik Vetrák

50 nejočekávanějších filmů roku 2021 (první část)

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Co nejlepšího nás v roce 2021 čeká z Hollywoodu?

Po 10 nejočekávanějších komiksovkách, sci-fi, fantasy a hororech pro rok 2021 se podíváme na 50 nejočekávanějších filmů na rok 2021. Jednotlivé snímky z předešlých seznamů se opakovat nebudou, takže bys v tomto výběru marně hledal The King's Man či Matrix 4. 

Vzhledem k velkému množství filmů rozdělíme seznam na dvě části, jak to děláváme každý rok. Prvních 25 snímků si tedy můžeš prohlédnout níže, přičemž mnoho z nich ti bude povědomých.

Řada celovečeráků se totiž odložila z letošního roku na ten příští. Bylo tedy nemožné nevynechat několik očekávaných snímků. I ty však dostanou prostor v dalších článcích v průběhu příštího roku.

Všechny další výběry o nejočekávanějších

filmech, seriálech a hrách najdeš postupně ve vlákně Preview 2021.

Doporučeno
10 nejočekávanějších seriálů roku 2021 10 nejočekávanějších seriálů roku 2021 23. prosince 2020 12:13

1. Green Knight 

Režisér a scenárista David Lowery (A Ghost Story) si rozhodně dokáže pohrát s emocemi i mozkem člověka. Jde o více než zručného filmaře, který se aktuálně hlásí o slovo s fantasy dobrodružným filmem Green Knight. V první ukázce jsou znát i hororové prvky vyprávění a zajímavá atmosféra seriózního fantasy. Možná se dotkneme i okultismu či nadlidských entit.

V hlavní roli se ukáže Dev Patel jako Sir Gawain, snad nejznámější rytíř z Artušovských legend. Je Artušův synovec, který se vydá na dobrodružství s cílem čelit Green Knightovi, bájné bytosti a zkoušce pro muže.

2. Raya and the Last Dragon

Hlavní hrdinkou filmu je Raya (Kelly Marie Tran), osamělá bojovnice z fantasy království Kumandra, která se spojí se skupinou vyvrhelů a vydá se na výpravu s cílem nalézt Posledního draka (Awkwafina) a přinést tak do svého světa světlo i jednotu. Drak se jmenuje Sisu, je vodního charakteru a dokáže na sebe vzít podobu člověka. 

Toto akční dobrodružství prozkoumá témata společnosti a naděje, přičemž bude inspirované krásnými a rozmanitými kulturami jihovýchodní Asie. Snímek se zřejmě dostane v den premiéry jak do kin, tak na Disney+.

3. James Bond: No Time To Die

Děj No Time To Die začne 5 let po událostech poslední části. 007 je v důchodu, ale prosba starého přítele ze CIA ho vrátí zpět do akce. Časy se však změnily, stejně jako špionážní postupy a odhodlání zločinců. Bond tak bude čelit své dosud největší hrozbě a bude přitom i ochraňovat ty, které pokládá za blízké. Hlavního záporáka Safina si zahraje Rami Malek.

Závěrečná Craigova bondovka bude mít více než 2 a půl hodiny. Za režií stojí Cary Fukunaga (Temný případ, Beasts of No Nation) a kromě Daniela Craiga se ve filmu objeví i Léa Seydoux, Jeffrey Wright, Christoph Waltz, Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Rory Kinnear, Naomie Harris či Ana De Armas.

4. Armageddon Time

Režisér James Gray si po skvělém Ad Astra znovu napsal scénář k vlastní novince. Armageddon Time bude o tom, jak se vyrůstalo na předměstí Queens v 80. letech minulého století. Režisér bude čerpat z vlastních vzpomínek a zážitků, takže se připrav na slušné drama. Zahrají si Oscar Isaac, Cate Blanchett, Robert De Niro či Anne Hathaway.

5. Blonde

Ana de Armas si zahraje Marilyn Monroe. Snímek vychází ze stejnojmenné knižní předlohy od autora Joyce Carola Oatese. Scénář napsal Andrew Dominik (The Assassination of Jesse James By the Coward Robert Ford), který by měl film i režírovat. Dočkáme se ho na Netflixu a níže se můžeš podívat na první fotky z natáčení.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dolce Cine (@dolcecine)

6. Rychle a zběsile 9

Po ročním odkladu se (snad) dočkáme i dalšího dílu Rychle a zběsile. V devítce poznáme Domova bratra v podání Johna Ceny. Tomu zřejmě Cipher (Charlize Theron) přikáže, aby Domově partě pořádně zatopil. Opět to bude šílené, plné humoru a nádechu old-schoolových akčních filmů točených za velké peníze. A pravděpodobně se dostaneme i do vesmíru.

Režie se chopil Justin Lin, který už natočil Fast 3, 4, 5 a 6. Chopit by se měl i 10. a 11. dílu, který by měl celou ságu uzavřít. V devítce se vrátí téměř všechny postavy z minulých dílů, tedy až na Hobbse (Dwayne Johnson) a Shawa (Jason Statham).

7. Top Gun: Maverick

Adrenalinová jízda roku, na jakou jen tak nezapomeneme. Tom Cruise nasedl do stíhačky a podstoupil reálné honičky ve vzduchu. Ke skutečným leteckým zkušenostem donutil i své herecké kolegy.

Ve dvojce se kromě Cruise vrátí i Val Kilmer jako Iceman a další přeživší hrdinové z jednotky. Objeví se i Miles Teller jako syn Goosey a v neposlední řadě zde máme Jennifer Connely jako novou Maverickovu lásku.

Doporučeno
10 nejočekávanějších komiksových a sci-fi filmů roku 2021 10 nejočekávanějších komiksových a sci-fi filmů roku 2021 18. prosince 2020 14:30

8. Northman

Režisér Čarodějnice a The Lighthouse již dokončil natáčení severského The Northman. Natočil vikinský příběh o pomstě a nenávisti. Na rozdíl od Čarodějnice a The Lighthouse půjde o mnohem větší produkci plnou komparsu, mnoha hereckých hvězd a určitě i akčních scén.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 92741 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • V jakém fotbalovém filmu si zahraje Michael Fassbender a proč v něm prohraje 31:0
  • V jakém filmu se z Boba Odenkirka stane nový John Wick
  • O čem bude film odehrávající se před událostmi seriálu Sopranos
  • Jakou pixarovku uvidíme v roce 2021
Domů
Sdílet
Diskuse