Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2021 15:58
Čas čtení 1:20
Tereza Šnajdrová

Čína se nebude účastnit tendru na výstavbu nového bloku Dukovan

NEWS ČÍNA KAREL HAVLÍČEK
Uložit Uložené

O účasti Ruska se stále jedná.

Ačkoliv si prezident Miloš Zeman přeje, aby k výstavbě nového jaderného zdroje v Dukovanech bylo do tendru přizváno i Rusko a Čína, zdá se, že jeho prosbám nebude vyslyšeno. Podle ministra průmyslu Karla Havlíčka (za ANO) se Čína tendru účastnit nebude a spory se vedou i o zapojení Ruska, informuje Deník N.

Doporučeno
Stavba Dukovan čeří vody. Opozice chce z tendru vyřadit Rusko a Čínu, prezidentův poradce se mezitím chystá do Moskvy Stavba Dukovan čeří vody. Opozice chce z tendru vyřadit Rusko a Čínu, prezidentův poradce se mezitím chystá do Moskvy 26. listopadu 2020 16:19

Vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) se již dlouho snaží přesvědčit část opozice, aby schválila vypsání jaderného tendru za zhruba 200 miliard korun, z něhož stát předem nevyloučí Rusko a Čínu. Babišovi kvituje také ministr průmyslu Karel Havlíček (za ANO), který opakovaně argumentuje tím, že vyloučením Moskvy a Pekingu by došlo ke snížení konkurence, a tím pádem ke zvýšení výsledné vysoutěžené ceny.

Domů
Sdílet
Diskuse