Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2021 17:22
Čas čtení 1:05
Vojtěch Vanda

Cestování do Česka bude ještě složitější, podmínky se zpřísňují

NEWS ČESKO CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Ministerstvo zahraničních věcí uvedlo sdílelo aktualizovanou Cestovatelskou mapu, podle níž poznáš míru rizika jednotlivých zemí.

Cestování do České republiky bude složitější. Ministerstvo zahraničních věcí v čele s ministrem Tomášem Petříčkem představilo aktualizovanou Cestovatelskou mapu, v níž jsou barvami vyznačeny okolní evropské země podle nebezpečí nakažení koronavirem v daném státu. Nová opatření mají podle ministra Petříčka tlumit nové mutace viru. Platit začnou v pátek.

Doporučeno
Blatný chtěl rezignovat už na začátku roku. Premiér neumí najít náhradu, tvrdí server Neovlivní Blatný chtěl rezignovat už na začátku roku. Premiér neumí najít náhradu, tvrdí server Neovlivní 1. února 2021 8:12

Ministr sdílel nově aktualizovanou mapu na Twitteru. Podle jeho sdělení se zavádí nová kategorie označování států, a tou je velmi vysoce riziková země. Pokud člověk cestuje z takto označené země zpátky do Česka, bude muset podstoupit PCR test, pět dní musí zůstat v karanténě, po jejím skončení absolvovat druhý PCR, a následně po dobu dalších 10 dní povinně nosit respirátor

Domů
Sdílet
Diskuse