Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2021 7:23
Čas čtení 0:31
Ondřej Jarůšek

Český film Šarlatán se dostal do užší nominace na Oscara

FILMY A SERIÁLY OSCAR ŠARLATÁN
Uložit Uložené

Velký úspěch pro životopisné drama s Ivanem Trojanem v hlavní roli.

Snímek Šarlatán od režisérky Agnieszky Holland, v němž hlavní roli ztvárnil Ivan Trojan, je o krok blíž k získání Oscara. Americká Akademie filmového umění a věd totiž v úterý zveřejnila užší nominace ve všech devíti kategoriích a právě snímek proslulé polské režisérky se dostal mezi patnáct nejlepších zahraničních filmů.

V kategorii zahraniční film se společně se Šarlatánem nachází například francouzský snímek Taková láska, guatemalský thriller La Llorona, ale taky dánský film Chlast v hlavní roli se Madsem Mikkelsenem. Finální nominace snímků, které se poperou o cennou sošku, Akademie vyhlásí v pondělí 15. března.

Doporučeno
Recenze: Malcolm & Marie je zatím nejlepším filmem roku s bravurním scénářem a herci Recenze: Malcolm & Marie je zatím nejlepším filmem roku s bravurním scénářem a herci 8. února 2021 20:52

Životopisné drama Šarlatán pojednává o českém léčiteli Janu Mikoláškovi, který díky svým obdivuhodným dovednostem diagnostikoval nemoci i bez odborného lékařského vzdělání. Přestože jeho neobyčejné metody řadě lidí pomohly, komunistický režim se na jeho způsob léčení díval s nevolí. Ivan Trojan si ve filmu zahrál i se svým synem Josefem. 

Šarlatán
Zdroj: Cinemart
Domů
Sdílet
Diskuse