Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2021 13:16
Čas čtení 1:13
Vojtěch Vanda

Přesně před rokem byly v Česku potvrzeny první případy koronaviru. Připomeň si výstup bývalého ministra Vojtěcha

Přesně před rokem byly v Česku potvrzeny první případy koronaviru. Připomeň si výstup bývalého ministra Vojtěcha
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ADAM VOJTĚCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Koronavirus už rok ovlivňuje naše životy.

„V České republice se objevily první tři případy viru způsobujícího onemocnění Covid-19,“ byla první věta, kterou tě REFRESHER informoval o tom, že nový virus překročil hranice České republiky. V návaznosti na tuto událost předstoupil před novináře na tiskové konferenci bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), aby osvětlil, jak k tomu došlo. Výstup, jenž zaznamenal první výročí, dnes sdílel na Instagramu poslanec Dominik Feri (TOP 09).

Doporučeno
Koronavirus už je i v České republice (Aktualizováno) Koronavirus už je i v České republice (Aktualizováno) 1. března 2020 16:07

„Testy ve Státním zdravotním ústavu dnes odpoledne potvrdily první tři případy nákazy koronavirem,“ uvedl tehdy před novináři Vojtěch. „Vzorky byly nyní odeslány na potvrzení do berlínské laboratoře. Výsledky budou známy nejpozději v pondělí večer. Nakažení jsou izolováni na infekčních klinikách, hygienici nyní provádí potřebná epidemiologická šetření včetně dohledávání všech osob, se kterými přišli nakažení do blízkého kontaktu,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse