Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2021 15:27
Čas čtení 1:04
Vojtěch Vanda

Tyto tři nemocnice ze Středočeského kraje vyhlásily stav hromadného postižení osob

Tyto tři nemocnice ze Středočeského kraje vyhlásily stav hromadného postižení osob
Zdroj: TASR - Pavel Neubauer
NEWS
Uložit Uložené

Nemocnice ze Středočeského kraje musely přeorganizovat provoz. Nyní úroveň poskytované péče, kvůli nedostatku zdrojů, neodpovídá běžnému standardu zdravotní péče v Česku.

Aktualizováno 15:51: Podle informací ČT24 vyhlásila stav hromadného postižení osob třetí nemocnice ve Středočeském kraji. Má se jednat o oblastní nemocnici v Kolíně. Mimořádný stav zde trvá od středy odpoledne. 


Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov a Klaudianova Nemocnice Mlada Boleslav musely vyhlásit stav hromadného postižení osob, oznámila na Twitteru hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

Jedná se o mimořádnou událost. Tyto nemocnice nyní nemohou zajistit, kvůli nedostatku zdrojů, obvyklý standard zdravotní péče v České republice. Hejtmanka předpokládá, že režim vyhlásí i další nemocnice ve Středočeském kraji.

Doporučeno
Hamáček k epidemické situaci: Čísla jsou rekordní, občané nařízení dodržují, kritický moment by měl být překročen do měsíce Hamáček k epidemické situaci: Čísla jsou rekordní, občané nařízení dodržují, kritický moment by měl být překročen do měsíce 3. března 2021 13:54

Benešovská nemocnice vyhlásila stav HPO v 8 hodin, mladoboleslavská v 9 hodin. Pecková objasnila, co to konkrétně znamená. „Poskytovatel zdravotnické péče jej vyhlásí v případě vyčerpání všech provozovaných i reprofilizovaných lůžkových kapacit, kdy není schopen další kapacity vytvořit,“ uvedla.

Domů
Sdílet
Diskuse