Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Obsah vznikl ve spolupráci se společností Semtex.
6. dubna 2021 17:00
Čas čtení 2:30
Tereza Šnajdrová

Práce a hraní her má jedno společné. Poradíme ti, jak se lépe soustředit na obojí

Práce a hraní her má jedno společné. Poradíme ti, jak se lépe soustředit na obojí
Zdroj: Unsplah/Magne.me
REFRESHER HOME OFFICE KORONAVIRUS PRÁCE
Uložit Uložené

Ať už na počítači děláš cokoliv, udržet pozornost je možná náročnější, než si myslíš.

Prokrastinace není výraz, který by začal existovat až po zavedení home office, k němuž se mnoho firem uchýlilo kvůli koronaviru. Soustředit se na práci či hraní počítačových her může být někdy těžší, než se zdá, a to hned z několika důvodů – stále nás ruší notifikace na telefonech, žízeň, další členové domácnosti nebo například věčně luxující sousedé. Poradíme ti, jak s těmito narušiteli zatočit, abys opět mohl podávat stoprocentní výkony, jako tomu bylo dřív.

Doporučeno
Známý streamer na Twitchi vysílá živě nepřetržitě již více než dva týdny Známý streamer na Twitchi vysílá živě nepřetržitě již více než dva týdny 29. března 2021 15:10

Není soustředění jako soustředění

V první řadě si musíme ujasnit, že není soustředění jako soustředění. Pokud chceš odvádět kvalitní práci, naordinuj si tzv. deep focus, díky kterému se budeš opravdu důkladně věnovat pouze jedné věci. K tomu ti dopomůže nový drink, který povzbudí tvoji mysl a sníží míru oxidačního stresu. Navíc obsahuje hořčík, který snižuje únavu a vyčerpání, extrakt z yerba maté a guarany, kofein, taurin a vitamíny B.

Zbav se podnětů, které tě rozptylují

Důvodů, proč se nesoustředíš, může být hned několik. Jedním z nich jsou například notifikace na tvém telefonu, kdy se ti i několikrát za hodinu rozsvítí displej a odolat přečtení si nového drbu od kamarádů je těžší, než se může zdát. Hoď si telefon do letového režimu, nebo si alespoň vypni vyzvánění a uvidíš, že se hned budeš lépe soustředit na to, co právě děláš.

airplane mode
Zdroj: Unsplash/Sten Ritterfeld

Další důvodem, proč často v myšlenkách i fyzicky utíkáme od nejrůznějších činností, je hlad a žízeň. Pokud pracuješ na projektu, u nějž víš, že se v následujících několika hodinách budeš muset plně soustředit, nebo plníš herní misi, kdy na tobě závisí úspěch celého týmu, připrav si dopředu zdravý snack a drink na podporu focusu a hlad či žízeň tě už nezaskočí. Sáhni po ovocném či zeleninovém salátu, freash toastu a překvap sám sebe svým výkonem.

Doporučeno
Jak zvládnout pracovní pohovor levou zadní? Poradíme ti, jak získat tvůj vysněný job Jak zvládnout pracovní pohovor levou zadní? Poradíme ti, jak získat tvůj vysněný job 6. března 2024 13:00

Neustále tě vyrušují další členové domácnosti? Přítelkyně si s tebou chce povídat, volá ti mamka a na noze ti visí ratolest? Ty do letového režimu nepřepneš, ale můžeš s nimi uzavřít dohodu, která bude prospěšná pro obě strany. Popros je o dvě hodiny naprostého klidu a na oplátku jim po pracovní době uvař večeři, pomoz jim s domácími pracemi nebo pro vás naplánuj společný víkend v přírodě.

home office
Zdroj: Pexels/olia danilevich

Dalším podnětem, který může lehce odvádět tvoji pozornost a který má doma většina lidí, je televize či rádio. Je sice příjemné zapnout si na pozadí tvůj oblíbený seriál či film, ale zcela jistě víme, že i když se bude jednat o klasiku, kterou si viděl už stokrát, stále se nebudeš plně soustředit a v myšlenkách budeš utíkat do fantasy světa snímku, který ti právě běží na obrazovce. Vypni televizi, z oblíbeného playlistu radši přepni na deep fosuc music, která byla speciálně vyvinuta právě pro soustředění a pusť se do výzvy, která před tebou stojí.

Tyto rady neplatí jen pro práci, ale také pro koníčky

Pokud se ti naše rady líbí, můžeš je aplikovat nejen na práci, ale také na svoje koníčky. Rád čteš? Pomůžeme ti. Jsi zapálený gamer a stále tě něco vyrušuje? Řiď se výše zmíněnými radami, připrav si k ruce SEMTEX FOCUS a už žádnou misi neprohraješ.

Buď součástí turnaje se známými gamery

S touto novinkou od SEMTEX se i ty můžeš připojit k turnaji v počítačových hrách FOCUS SHOWMATCH, který můžeš online sledovat a vyhrát ceny. Turnaj se uskuteční 16.4 od 17:00 hodin, bude vysílán na Twitchi a utkají se v něm dva týmy složené z profi gamerů a youtuberů, kteří proti sobě budou hrát oblíbenou hru Counter-Strike a ty budeš moc vidět přímé účinky drinku SEMTEX FOCUS.

Doporučeno
10 tipů od profesionálního vyjednavače, jak si v práci říct o vyšší plat 10 tipů od profesionálního vyjednavače, jak si v práci říct o vyšší plat 27. února 2024 16:00

Tyto týmy budou sestaveny ze 4 hráčů a jednoho youtubera či influencera na každé straně a společně pak budou muset odolat nejrůznějším rozptýlením. Aby byl výsledný match pro diváky zábavnější, rozptýlení bude úmyslně nadsazováno a zveličováno, ale nemusíš se bát, protože se SEMTEXEM FOCUS odoláš čemukoliv. Tato novinka totiž byla vyvinuta s gamery pro gamery a SEMTEX na ní spolupracoval s esport týmem Brute, který je tvořen těmi nejlepšími z české gamingové scény.

semtex
Zdroj: SEMTEX
Domů
Sdílet
Diskuse