Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. dubna 2021 13:08
Čas čtení 1:18
Adam Smeták

Zemřel Princ Philip, vévoda z Edinburghu

Zemřel Princ Philip, vévoda z Edinburghu
Zdroj: WPA Pool/Getty Images
NEWS
Uložit Uložené

Zprávu oznámila královská rodina v pátek po poledni.

Královská rodina Velké Británie v pátek oznámila úmrtí prince Philipa, vévody z Edinburghu. Bylo mu 99 let. 

„S hlubokým zármutkem Její Veličenstvo královna oznamuje smrt svého milovaného manžela, Jeho královské Výsosti, prince Filipa, vévody z Edinburghu. Jeho královská výsost dnes ráno pokojně zemřela na zámku Windsor. Královská rodina se připojuje k lidem po celém světě a truchlí nad jeho ztrátou,“ zní oficiální prohlášení královské rodiny.

Další oznámení ohledně pohřbu a dalších náležitostí s tím spojených budou dle královské rodiny následovat. Královská rodina je uveřejní na své stránce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený The Royal Family (@theroyalfamily)

Doporučeno
Princ Harry s Meghan nahněvali Brity. Na princovu manželku má negativní názor 58 procent lidí Princ Harry s Meghan nahněvali Brity. Na princovu manželku má negativní názor 58 procent lidí 14. března 2021 7:38

Trápily jej srdeční potíže

Princ Philip se z veřejného života stáhl už v roce 2017. Do vysokého věku se těšil dobrému zdraví, ale v průběhu života jej trápily problémy se srdcem. V roce 2011 musel být transportován do nemocnice  kvůli bolesti na hrudi a podstoupil operaci kvůli zablokované koronární tepně.

Na začátku letošního března byl převezen do londýnské nemocnice, kde podstoupil blíže neupřesněný srdeční zákrok. V nemocnicích v posledních měsících pobýval několik týdnů v kuse. Hospitalizován byl na delší období od 16. února, a to kvůli nevolnosti a nespecifikované infekci.

Domů
Sdílet
Diskuse