Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
14. března 2021 7:38
Čas čtení 0:52
Adam Novosad

Princ Harry s Meghan nahněvali Brity. Na princovu manželku má negativní názor 58 procent lidí

NEWS
Uložit Uložené

Kontroverzní rozhovor Harryho a Meghan měl dopad na veřejné mínění.

Princ Harry a jeho manželka Meghan nahněvali veřejnost ve Spojeném království. Takto zní závěry nového průzkumu organizace YouGov, která zjišťovala, jak se změnilo vnímání královského páru po interview s Oprah Winfrey, kde mluvili o rasismu a diskriminaci v královské rodině, upozornily slovenské Hospodářské noviny.

Meghan dokonce přiznala, že v jednu chvíli neměla touhu žít a uvažovala nad sebevraždou, kam ji podle jejích slov přivedlo to, jak se k ní královská rodina chovala. Syn Archie se podle Meghan a Harryho nestal princem, protože se někdo z členů rodiny obával, jak tmavou bude mít pokožku.

Doporučeno
Diana i Meghan chtěly být nezávislé a dělat věci samy za sebe, ale to se nelíbí královské rodině (Rozhovor) Diana i Meghan chtěly být nezávislé a dělat věci samy za sebe, ale to se nelíbí královské rodině (Rozhovor) 11. března 2021 16:34
Harry a Meghan při rozhovoru s Oprah.
Harry a Meghan při rozhovoru s Oprah. Zdroj: Getty Images

Z průzkumu veřejného mínění však Harry s Meghan odcházejí poraženi. YouGov vyzpovídali 1 644 respondentů, z nichž až 48 procent vyjádřilo negativní postoj vůči Harrymu. Naopak pozitivně na známého prince reagovalo jen 45 procent. Vůbec poprvé přitom vyjádřilo více lidí negativní názor než pozitivní.

I když tato čísla naznačují, že britská společnost je v otázce Harryho rozdělena přibližně na polovinu, v případě Meghan je převládající názor výrazně negativnější. Až 58 procent lidí mělo na princovu manželku negativní názor, jen přibližně 30 procent ji vnímalo pozitivně. Meghan tak svým vystupováním a vyjadřováním očividně většinu Britů nepřesvědčila.

Negativní názory převládaly u lidí nad 65 let, zatímco respondenti ve věku od 18 do 24 let dvojici vnímali spíše pozitivně. Princ Charles jako Harryho otec vyvolal negativní názor u 42 procent dotázaných, ale popularitě kraluje královna Alžběta II s 80 procenty pozitivních reakcí.

Domů
Sdílet
Diskuse