Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2021 8:24
Čas čtení 0:48
Ondřej Jarůšek

Zastavme velezradu: Na Pražském hradě se v noci objevil nápis „velezrada“. Zeman je prý agentem nepřátelské země

Zastavme velezradu: Na Pražském hradě se v noci objevil nápis „velezrada“. Zeman je prý agentem nepřátelské země
Zdroj: organizace Zastavme velezradu
NEWS MILOŠ ZEMAN PRAŽSKÝ HRAD
Uložit Uložené

Organizace Zastavme velezradu tvrdí, že prezident Miloš Zeman je agentem nepřátelské země.

V noci z pondělí na úterý se na Pražském hradě objevil obrovský nápis „velezrada“. Podle serveru FORUM 24 se o něj postarala organizace Zastavme velezradu, která tvrdí, že  prezident Miloš Zeman je „agentem nepřátelské země, která napadla Českou republiku a zabíjela české občany“.

Obří nápis na Pražském hradě je reakcí na zjištění, podle kterých mělo být do výbuchů ve Vrběticích z roku 2014 zapojeno Rusko. Při první z explozí zemřeli dva lidí. Vicepremiér Jan Hamáček kvůli tomu vyhostil 18 ruských diplomatů, na což Rusko pohotově zareagovalo vyhoštěním 20 českých diplomatů.

Za rozhodnutí české vlády se prezident podle ředitele zahraničního odboru prezidentské kanceláře postavil, k celé situaci se však ještě nevyjádřil. A ještě nějakou dobu si budeme muset počkat. „Širší vyjádření zazní v neděli 25. dubna v pořadu Partie,” uvedl za hlavu státu tiskový mluvčí Jiří Ovčáček.

Doporučeno
Babiš: Česko chce vymáhat miliardu za škody způsobené útokem na Vrbětice Babiš: Česko chce vymáhat miliardu za škody způsobené útokem na Vrbětice 19. dubna 2021 19:03

Kromě mlčení v době závažných zjištění českých tajných služeb organizace Zastavme Velezradu Zemanovi vyčítá také prosazování ruské společnosti Rosatom při dostavbě Dukovan nebo zaměstnávání lidí bez bezpečnostních prověrek. Lidé ze Zastavme velezradu si proto přejí, aby Parlament zažaloval prezidenta za velezradu. 

„Je velezrádcem, a jako takový nemůže být nadále v čele státu, jehož občané ho zvolili. Prosíme Parlament, aby konal a žaloval prezidenta republiky pro velezradu. Zbytek ať posoudí soud,“ píše organizace Zastavme velezradu ve svém prohlášení.

Domů
Sdílet
Diskuse