Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. dubna 2021 19:03
Čas čtení 1:33
Adam Smeták

Babiš: Česko chce vymáhat miliardu za škody způsobené útokem na Vrbětice

Babiš: Česko chce vymáhat miliardu za škody způsobené útokem na Vrbětice
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

Ruský Rusatom se nezúčastní tendru o stavbu nového jaderného bloku v Dukovanech.

Podle premiéra Babiše nebyl útok ve Vrběticích aktem státního terorismu. Na tiskové konferenci opakovaně zdůraznil, že nešlo o útok Ruska na Českou republiku. Havlíček uvedl, že ruský Rosatom nebude připuštěn k tendru o stavbu nového jaderného bloku v Dukovanech.

Babiš dále na tiskové konferenci dodal, že závěrečná zpráva BIS zveřejněna nebude. Jedná se stále o živou kauzu probíhající v trestní rovině. Z toho důvodu jeho žádost o její zveřejnění nebyla vyslyšena. Babiš dále uvedl, že Česko bude vymáhat škody způsobené útokem ve Vrběticích. Odhadovaná výše je 1 miliarda korun.

Následně Babiš uvedl, že neví o žádném krycím manévru. Ten měl dle svých slov provést ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Jeho avizovaná cesta do Ruska za vyjednáváním o vakcíně Sputnik V údajně měla sloužit jako zastírací manévr vzhledem ke kauze ve Vrběticích. Nespecifikoval ale, v čem konkrétně měl tento manévr spočívat.

Domů
Sdílet
Diskuse