Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2021 19:27
Čas čtení 0:57
Tímea Krauszová

Obyvatelé luxusních apartmánů si mohou vychutnat pohled na Londýn z nového průhledného bazénu

Obyvatelé luxusních apartmánů si mohou vychutnat pohled na Londýn z nového průhledného bazénu
Zdroj: TASR/AP
NEWS
Uložit Uložené

Zaplavat si v něm musí být pořádný zážitek.

Majitelé apartmánů v londýnské čtvrti Nine Elms si už v květnu budou moci zaplavat ve velkém stylu. Mezi dvěma obytnými budovami se ve výšce 35 metrů se nachází nový bazén Sky Pool. 

Bazén je 3 metry hluboký a 25 metrů dlouhý. Jen voda v něm váží kolem 375 tun, přičemž celá konstrukce „visí“ přímo nad ulicí. Nabízí jedinečný výhled na londýnské panorama, vidět je z něj Westminsterský palác či London Eye.

Doporučeno
Kris Van Assche a jeho top momenty pod křídly Berluti Kris Van Assche a jeho top momenty pod křídly Berluti 27. dubna 2021 12:41
Sky Pool, bazén, Londýn
Zdroj: Instagram/Embassy Gardens

Můžeš si zaplavat až k sousedům

Jde o první bazén na světě se skleněným dnem, který je zároveň celosvětově největším volně stojícím akrylovým bazénem, píše CNN. Je součástí projektu Embassy Gardens, v jehož rámci přibudou i bary, restaurace a obchody ve čtvrti, ve které sídlí i americká ambasáda.

Za odvážným projektem stojí developeři z ECOWORD Ballymore, o návrh se postarali architekti ze společnosti Arup Associates, která stojí například za Operou v australském Sydney.

Doporučeno
Černá fasáda, která ukrývá světlý interiér aneb dokonalá přestavba starší chaty z minulého století od českých architektů Černá fasáda, která ukrývá světlý interiér aneb dokonalá přestavba starší chaty z minulého století od českých architektů 19. února 2021 12:54
Domů
Sdílet
Diskuse