Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. dubna 2021 14:52
Čas čtení 0:48
Kamila Šebestová

Škola na Floridě zakazuje učitelům očkování, naočkovaní zaměstnanci se nemohou přiblížit ke studentům

Škola na Floridě zakazuje učitelům očkování, naočkovaní zaměstnanci se nemohou přiblížit ke studentům
Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa
NEWS
Uložit Uložené

Soukromou školu na jihu Floridy založili aktivisté, kteří zpochybňují očkování.

Soukromá škola na Floridě oznámila, že nezaměstná nikoho, kdo je očkován. Rovněž varovala své současné zaměstnance, že zakazuje očkování.

Školu podle abc NEWS založil aktivista, který se ohradil proti vakcínám. Soukromá škola v Miami poslala rodičům oznámení, že její současní zaměstnanci se po očkování nemohou přibližovat ke studentům. Centner Academy navštěvuje 300 studentů od předškolního věku až po 8. ročník ZŠ. Rodiče byli z tohoto oznámení zmateni.

Doporučeno
Arenberger: Od července chceme otevřít registraci k očkování pro osoby nad 18, nebo 16 let Arenberger: Od července chceme otevřít registraci k očkování pro osoby nad 18, nebo 16 let 28. dubna 2021 17:30

Spoluzakladatelka soukromé školy Leila Centner v oznámení zaměstnancům vzkázala, že toto rozhodnutí udělala s „velmi těžkým srdcem“. Kromě toho požádala ty, kteří ještě nejsou očkováni, aby počkali do konce školního roku nebo aby dokonce úplně odložili očkování.


Spoluzakladatelka si stála za svým i v tiskovém prohlášení na další den. Své rozhodnutí obhajovala hoaxem, že neočkované ženy potratily nebo měly problémy s reprodukcí, když stály blízko očkovaných lidí. Rovněž tvrdila, že vakcíny způsobily přerušení těhotenství ženám, které byly očkovány během těhotenství.

„Vakcíny nejsou živý koronavirus,“ reagovala doktorka Andrea L. Cox na prohlášení Leily Centner. „Nemohou nakazit lidi a rovněž nemohou nějakou speciální nákazu šířit.“

Doporučeno
Přehled: Jakou rychlostí se očkuje ve tvém kraji Přehled: Jakou rychlostí se očkuje ve tvém kraji 27. dubna 2021 15:27

Názor doktorky Andrey L. Cox podpořila i gynekoložka Taraneh Shirazian. Zdůraznila, že takové mýty o očkování jsou extrémně nebezpečné. Podle ní se v důsledku nich začaly mezi lidmi šířit pochybnosti a strach z vakcinace.

Domů
Sdílet
Diskuse