Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
10. května 2021 21:45
Čas čtení 0:42
Viktor Kniš

Nikdy nevieš, kto je brat a kto policajt, upozorňuje Erik Tresor. Na sídlisku musíš dávať pozor, čo kde povieš

HUDBA
Uložit Uložené

Erik Tresor je pre mnohých fanúšikov slovenského rapu vykúpením. Na svoje si opäť prídu hlavne zástancovia klasiky, ktorú hrdo reprezentuje.

Erik Tresor síce patrí k služobne mladším slovenským raperom, aj napriek tomu sa však teší slušnému záujmu fanúšikov. Zvolil si diametrálne odlišnú cestu v porovnaní s kolegami a zostal na sídlisku, kde vyrastal. V textoch opisuje svoje zážitky, životné úspechy aj pády a v konečnom dôsledku stavia svoju tvorbu podstatne viac na samom sebe a atmosfére ulice než na imidži alebo efektoch. 

Erik teda zostáva jedným z posledných mohykánov, ktorých nefascinuje rap pomyselnej novej vlny a skôr sa orientujú na tradíciu a boombap. Aj v našich rozhovoroch priznal, že mu podstatne viac záleží na výpovednej hodnote ako na čomkoľvek inom. Potvrdzuje to aj dvojsinglom Fifty Fifty a Dejà vu. Skladby dostávajú aj sídliskový vizuál od Lukáša Tresora. Hudobnú produkciu doplnil známy Lkama a skreče Metys. 

Domů
Sdílet
Diskuse