Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2021 17:04
Čas čtení 1:27
Tereza Šnajdrová

„Evropská unie není kráva, kterou je potřeba podojit.“ Europoslanci jednali o střetu zájmů premiéra Babiše

„Evropská unie není kráva, kterou je potřeba podojit.“ Europoslanci jednali o střetu zájmů premiéra Babiše
Zdroj: FOTO TASR - Jaroslav Novák
NEWS ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

Poslanci Evropského parlamentu dnes debatovali o střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO) a budoucnosti dotací pro firmy kolem holdingu Agrofert.

V Evropském parlamentu se ve středu na plenárním zasedání debatovalo o střetu zájmů českého premiéra Andreje Babiše (ANO) a budoucnosti dotací pro firmy kolem holdingu Agrofert. Podle řady poslanců je premiér ve střetu zájmů a měl by odstoupit, vzdát se majetku nebo vrátit peníze daňových poplatníků, sdílí na Twitteru šéfredaktorka webu euractiv Aneta Zachová. 

Doporučeno
Očkování napříč Evropou: Které země očkují nejrychleji? A na kolikáté příčce se nachází Česko? Očkování napříč Evropou: Které země očkují nejrychleji? A na kolikáté příčce se nachází Česko? 19. května 2021 14:15

Je nepřijatelné, jak se v České republice rozpínají oligarchové. Že mají tu drzost…,odsoudila Andreje Babiše (ANO) šéfka výboru pro rozpočtovou kontrolu Monika Hohlmeier, na kterou navázal rakouský politik a eurokomisař pro rozpočet Johannes Hahn: „Když hovoříme o střetu zájmů, hovoříme o penězích daňových poplatníků v jejich národních rozpočtech. Měli bychom zajistit, aby se o tom debatovalo i v národních parlamentech.“

Domů
Sdílet
Diskuse