Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. května 2021 14:24
Čas čtení 8:05
Tereza Šnajdrová

John Wolfhooker: S Benem Cristovao jsme se shodli, že je jako pátý člen kapely (Rozhovor)

John Wolfhooker: S Benem Cristovao jsme se shodli, že je jako pátý člen kapely (Rozhovor)
Zdroj: se souhlasem John Wolfhooker/Pavla Hartmanová
REFRESHER
Uložit Uložené

S úspěšnou česko-slovenskou kapelou John Wolfhooker jsme si povídali o její spolupráci s Benem Cristovao, Eurovizi i jejich úspěších za hranicemi.

Pokud patříš mezi posluchače rapu či popu a tvrdší hudba ti nic moc neříká, tak jsi o kapele John Wolfhooker dost možná ještě neslyšel. Ta před pár týdny vydala singl Tidal Wave, na němž se objevil Ben Cristovao a wolfhookeří zvuky můžeš slyšet i ve skladbě omaga, s níž Ben Cristovao reprezentoval Českou republiku na soutěži Eurovize

Spojili jsme se zpěvákem Martinem Čupkou a bubeníkem Adrianem Janečkem, které jsme vyzpovídali o spolupráci s Benem, účasti na Eurovizi a zeptali jsme se i na to, jak využili koronavirem vynucenou pauzu a co chystají pro své  fanoušky do budoucna.

Doporučeno
Ben Cristovao se na Eurovizi do finále neprobojoval. Show vyhráli Italové s vystoupením jako z 80. let Ben Cristovao se na Eurovizi do finále neprobojoval. Show vyhráli Italové s vystoupením jako z 80. let 23. května 2021 10:31

Před měsícem jste vydali nový singl Tidal Wave, na němž jste spolupracovali s Benem Cristovaem. Kdo koho oslovil?

Maťo: Naše kolaborace vznikla velmi spontánně. Shodou okolností jsme se spolu s Benem ocitli ve stejné budově, kde s ním náš baskytarista Filip zrovna nahrával song omaga, s nímž reprezentovali Českou republiku na Eurovizi a ve vedlejším studiu jsme my dokončovali skladbu Tidal Wave. Dlouho jsme si nad ní lámali hlavu a nedařilo se nám vymyslet její určitou část, až nás napadlo…

Adrian: No úplně nenapadlo, my jsme Benovi pustili, co máme a on si sednul, popadl telefon a z fleku doplnil text. Takže vlastně nikdo nikoho neoslovil a vyplynulo to ze situace.

Sedli jsme si spolu do studia a Ben si na 20 minut vzal mikrofon, celé to vymyslel a nahrál tři tracky, které ve finále v singlu i zůstaly.

Jak se vám s Benem pracovalo? Pokud se nepletu, je to největší popové jméno, s nímž jste kdy spolupracovali.

Adrian: Bylo to super, hrozně jsme si sedli. Večer, po odvedené práci, jsme se shodli na tom, že je jako pátý člen kapely (smích). Nebylo to tak, že bychom se najednou chovali jinak, měnili naše procesy, nic takového. Ben je profík a velmi milý člověk.


Maťo: Na jednu stranu to bylo spontánní a na druhou stranu brutálně profesionální. Sedli jsme si spolu do studia a Ben si na 20 minut vzal mikrofon, celé to vymyslel a nahrál tři tracky, které ve finále v singlu i zůstaly.

John Wolfhooker
Zdroj: se souhlasem John Wolfhooker/Pavla Hartmanová
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 98791 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse