Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. května 2021 16:02
Čas čtení 1:11
Dominik Vetrák

Amazon kupuje MGM za 8,45 miliardy dolarů. Bude No Time To Die poslední bondovkou, kterou uvidíme v kinech?

Amazon kupuje MGM za 8,45 miliardy dolarů. Bude No Time To Die poslední bondovkou, kterou uvidíme v kinech?
Zdroj: MGM/Universal
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Amazon za MGM zaplatí více než Disney zaplatilo za Lucasfilm.

Amazon uskutečnil svou druhou největší akvizici v historii. Koupil filmové a produkční studio MGM (Metro-Goldwyn-Mayer, poznáš ho díky slavnému logu se lvem) za neuvěřitelných 8,45 miliardy dolarů. Největší akvizicí byla společnost Whole Foods v roce 2017 za 13,7 miliardy dolarů.

Spekulovalo se, že pokud MGM půjde pod Amazon, stane se tak za mnohem méně peněz. Například takové Disney koupilo Lucasfilm a jejich značky jako Indiana Jones či Star Wars za 4 miliardy dolarů. O obchodě detailněji informuje Variety.

Doporučeno
Rychle a zběsile, Očista nebo The Suicide Squad aneb filmy, které v létě uvidíme v českých kinech Rychle a zběsile, Očista nebo The Suicide Squad aneb filmy, které v létě uvidíme v českých kinech 26. května 2021 15:30

Amazon koupil téměř 100leté hollywoodské studio MGM kvůli jeho portfoliu slavných filmů, seriálů a silných značek. Amazon získá akvizicí 17 000 seriálů a 4 000 filmů, které postupně bude moci zařazovat do svého katalogu streamovací platformy Amazon Prime Video. MGM v současnosti chystá několik zajímavých snímků včetně biografie House of Gucci od Ridleyho Scotta či film s Ryanem Goslingem.

Nejvíce nás však zřejmě zajímá situace kolem Jamese Bonda. MGM vlastní práva na značku společně s další produkční společností Eon Productions, kterou vedou Michael G. Wilson a Barbara Broccoli. Právě oni mají hlavní slovo v tom, jak se filmy Jamese Bonda distribuují, kdo v nich hraje a podobně. Bohužel, nevíme, kdo má na značku větší práva, a tak ani to, kdo má při rozhodování o její budoucnosti silnější slovo.

Momentálně si nikdo netroufá odhadnout, jak to dopadne. Je možné, že No Time To Die je poslední bondovkou, kterou uvidíme v kinech, takže další by měly premiéru na Amazon Prime Video. Uvidíme, jak se společnosti mezi sebou dohodnou. Přijít o Bonda v kinech by bylo velmi bolestivé.

Hollywood se v posledních letech mění závratným tempem. Součástí toho jsou také akvizice a spojování studií. Disney koupilo 20th Century Fox, AT&T spojuje Warner Media s Discovery, no a rostou i streamovací platformy, a to na úrovni, jakou si nikdo v minulosti nedokázal ani představit. Prodej studia MGM určitě není poslední akvizicí, které se dočkáme.

Domů
Sdílet
Diskuse