Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. června 2021 9:03
Čas čtení 0:35
Richard Bonde

VIDEO: Na Miami se zřítila výšková budova. Potvrdili tři oběti, téměř sto lidí je nezvěstných

VIDEO: Na Miami se zřítila výšková budova. Potvrdili tři oběti, téměř sto lidí je nezvěstných
Zdroj: ČTK/AP/Gerald Herbert
NEWS
Uložit Uložené

Z největšího města na Floridě hlásí mrtvé, zraněné i nezvěstné.

Ve městě Miami na pobřeží jižní Floridy se ve čtvrtek nad ránem zhroutila budova. Místní záchranáři potvrdili nejméně mrtvé, alespoň deset lidí aktuálně bojuje se zraněními a téměř sto dalších se do dnešního dne snaží vypátrat v ruinách a identifikovat.

Doporučeno
Tornádo na jižní Moravě: Bouře způsobila obrovské škody, nejméně tři lidé zemřeli Tornádo na jižní Moravě: Bouře způsobila obrovské škody, nejméně tři lidé zemřeli 25. června 2021 7:55

Podle údajů z dnešního časného rána se podařilo z místa katastrofy vyprostit už 35 živých lidí, desítky dalších však stále chybí. Záchranáři používají sonary a další přístroje, aby co nejdříve vypátrali ty, kteří možná přežili.

Při hledání lidí v troskách poslouchali i zvuky. I když se jim nepodařilo zachytit žádné hlasy, tvrdí, že je možné, že někdo bouchá o pomoc. Pátrání po pohřešovaných tedy pokračuje již druhou noc.

V budově bylo při jejím částečném zhroucení mnoho lidí. Ne všem se podařilo bezpečně proběhnout do zachované části budovy ještě předtím, než se definitivně rozpadla. Místní záchranáři tvrdí, že může trvat týdny, než se přijde na to, kdo všechno přežil, a kdo ne.

Domů
Sdílet
Diskuse