Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. června 2021 19:01
Čas čtení 0:50
Ondřej Jarůšek

Zeman o tornádu na Moravě: Je to katastrofa, ale také příležitost k tomu, abychom vyjádřili solidaritu

Zeman o tornádu na Moravě: Je to katastrofa, ale také příležitost k tomu, abychom vyjádřili solidaritu
Zdroj: TASR/Martin Baumann
NEWS MILOŠ ZEMAN TORNÁDO NA JIŽNÍ MORAVĚ
Uložit Uložené

Miloš Zeman se vyjádřil ke katastrofě na jižní Moravě.

Prezident Miloš Zeman v sobotu večer vystoupil s projevem, ve kterém se vyjádřil k ničivému tornádu, které ve čtvrtek zpustošilo obce na jižní Moravě. „Chtěl bych v první řadě vyjádřit svou hlubokou soustrast pozůstalým po obětech této živelné katastrofy,“ řekl v úvodu prezident. Zároveň popřál brzké uzdravení všem zraněným

Hlava státu poděkovala rovněž hasičům, vojákům i policistům, kteří na místě zasahovali. Prezident také připomněl, že na místo vyslal i vojáky Hradní stráže. S těmi má do zasažených oblastí přijet i prezidentova dcera.

Miloš Zeman
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Dále Zeman vyzdvihl také ochotu lidí pomáhat. „To, co se stalo, je samozřejmě katastrofa, ale je také příležitost k tomu, abychom vyjádřili svoji solidaritu, a já si nesmírně vážím všech těch, kteří  již dnes posílají pomoc,“ řekl. Věří také, že se právě díky solidaritě sedm postižených obcí nakonec vrátí k normálnímu životu.

„Chci vyjádřit naději, že český národ se dokáže vždy semknout a solidarizovat, když se ocitne v situaci, kdy je to zapotřebí,“ řekl Zeman ke konci projevu.

Doporučeno
VIDEO: Muž natáčel tornádo na Moravě i v době, kdy ničilo jeho vlastní dům VIDEO: Muž natáčel tornádo na Moravě i v době, kdy ničilo jeho vlastní dům 26. června 2021 15:22

Silné bouřky doprovázené tornádem zasáhly jižní Moravu ve čtvrtek večer, přírodní katastrofa si vyžádala pět lidských obětí a tisíce lidí se ocitly bez střechy nad hlavou. Silný vítr bral vše, co mu stálo v cestě. V reakci na obrovské škody se napříč republikou zvedla vlna solidarity a na pomoc poničeným oblastem vzniklo hned několik sbírek.

Doporučeno
Sbírka pro Moravu: Pomoc pro obce zasažené tornádem je obrovská, policie ale prosí dobrovolníky, aby přicházeli pěšky Sbírka pro Moravu: Pomoc pro obce zasažené tornádem je obrovská, policie ale prosí dobrovolníky, aby přicházeli pěšky 26. června 2021 12:08
Domů
Sdílet
Diskuse