Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2021 9:30
Čas čtení 5:00
Viktor Kniš

Po překonání rakoviny nemám strach z ničeho, říká Separ na margo svého boxerského zápasu. Rytmus trénuje tvrdě už tři roky

Po překonání rakoviny nemám strach z ničeho, říká Separ na margo svého boxerského zápasu. Rytmus trénuje tvrdě už tři roky
Zdroj: se svolením Separa
SPORT RYTMUS
Uložit Uložené

Dva pravděpodobně nejpopulárnější domácí rapeři přijali nabídky na zápasy. V boxerském ringu se setkají s jinými známými osobnostmi. Refresher se obou zeptal na podrobnosti.

„Jedna věc je, že po překonání rakoviny jsem se rozhodl, že opravdu zkusím věci, co bych jinak asi nehrotil, a zadruhé, nebudu se tvářit, že za to nemám slušně zaplaceno,“ odpovídá Separ na otázku Refresheru, proč přijal nabídku na zápas v boxu.

Kromě něj se do ringu postaví v rámci Fight Night Challenge i Rytmus a pravděpodobně i Majk Spirit. Organizátoři jim našli známé soupeře ze Slovenska i ze zahraničí. Fenomén zápasení populárních osobností není ničím novým nejen ve světě, ale už ani na Slovensku.

Kromě zájmu veřejnosti a komerčních firem je přidanou hodnotou i pěstování kladného vztahu ke sportu u mladých lidí.

Doporučeno
OKTAGON má nového šampiona těžké váhy: Jedním tvrdým úderem soupeři zlomil nos OKTAGON má nového šampiona těžké váhy: Jedním tvrdým úderem soupeři zlomil nos 20. června 2021 0:32

Byl to právě člen Kontrafaktu Rytmus, kdo v roce 2018 přijal nabídku profesionální organizace XFN a popral se s rapperem Marpem, který už měl tehdy spoustu profi zkušeností. Dohodnutý byl i zápas mezi youtuberem Explem a Vláďou, který stopla pandemie.

Organizátor Marko Šebesta: „Půjde o zábavnou formu bojové akce, ve které nebudou žádné limity, žádná omezení a pravidla budou flexibilní...“

Fight Night Challenge je inovátorský projekt, jehož součástí bude i Attila Végh. „Vnímám, že lidé nás neberou už jen jako nějaké adrenalinové šílence, ale naše zápasy jsou stále zajímavější i mezi mainstreamovými diváky,“ konstatoval zápasník.

Refresher oslovil Rytmuse, Separa i samotné organizátory, aby se zeptal na podrobnosti. Sérii událostí pod zkratkou FNC odpálí na konci roku 2021, jelikož však jde o několik akcí, například Separův zápas přijde na řadu až v roce 2022. Důraz bude na online přenos, pokud to však situace dovolí, fanoušci budou moci své oblíbené interprety povzbuzovat i osobně na stadionu.

V tomto článku si přečteš:
  • Jaké zkušenosti má Separ s bojovým uměním a kdy se naposledy popral na ulici.
  • Jaká byla motivace Separa a Rytmuse, aby přijali nabídky na zápasy proti známým osobnostem.
  • Jak bude vypadat příprava na zápasy raperů a kdo bude trénovat Separa.
  • Jak dokáží oba rapeři najít balanc mezi tréninky a hudbou.
  • Zda Separ nemá problém poprat se v ringu s člověkem, kterého zná.
  • Zda Rytmus přijal nabídku na zápas i pro peníze.

Separ chce vyzkoušet vše, pro Rytmuse jde o touhu po progresu a vystoupení z komfortní zóny

Rytmus trénuje pravidelně a věnuje se více druhům sportů. Právě tréninky v boxu však nejčastěji zachycuje na svůj Instagram. „Od zápasu v roce 2018 pravidelně trénuji s profíky, reprezentanty nebo aktivními boxery. Fight Night Challenge beru jako další výzvu, vystoupení z komfortní zóny, i když už nemusím, touhu po progresu a přilákání pozornosti, vášně a emocí k tomuto sportu,“ odpověděl člen Kontrafaktu na otázku o motivaci přijmout tuto nabídku.

Doporučeno
Rytmus přijel za dětmi do Ústí nad Labem. Mladé hudební talenty dostaly nahrávací studio Rytmus přijel za dětmi do Ústí nad Labem. Mladé hudební talenty dostaly nahrávací studio 1. února 2024 14:27

V roce 2018 se mu s Marpem podařilo vyprodat pražskou O2 Arenu a v té době byl společně s některými bojovníky na Instagramu největším propagátorem bojových sportů na Slovensku. Dnes již mnozí zápasníci mají desetitisíce sledujících na sociálních sítích, v té době to však realitou nebylo.

Separ si v roce 2020 prošel nejtěžší životní zkouškou. Po sérii chemoterapií je však vyléčeným onkologickým pacientem, a tak je pro něj každá další výzva v životě už na první pohled mnohem snadněji zdolatelná.

Separ: „Jako většina kluků vyrůstajících v 90. letech v Bratislavě mám s pouličními bitkami bohaté zkušenosti, hahaha. Ale žádný jiný zápas jsem nikdy neměl. Chodil jsem 7 let na karate, to je tak všechno...“

Zápasit budou v boxu, soupeře znají

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 100092 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • S kterým bojovým uměním má Separ zkušenosti a který šampion ho bude trénovat.
  • V čem je podle něj jeho deviza.
  • Jak budou Separ a Rytmus zvládat vedle trénování i povolání hudebníků.
  • Zda Separ nemá problém poprat se v ringu s člověkem, kterého zná.
Domů
Sdílet
Diskuse