Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. července 2021 18:48
Čas čtení 0:43
Vojtěch Vanda

Avast by mohla koupit americká firma NortonLifeLock. Cena transakce se odhaduje na 173 miliard korun

Avast by mohla koupit americká firma NortonLifeLock. Cena transakce se odhaduje na 173 miliard korun
Zdroj: Avast
TECH
Uložit Uložené

Česká antivirová firma by mohla být převzata americkým gigantem do měsíce, tvrdí The Wall Street Journal.

Českou antivirovou firmu Avast by mohly v blízké budoucnosti čekat velké změny. Převzít by ji totiž mohla americká firma NortonLifeLock. Podle informací The Wall Street Journal by mohl být obchod dojednán, pokud vše půjde dobře, do konce měsíce. Částka, za kterou Avast změní majitele, by se mohla pohybovat někde kolem osmi miliard dolarů, tedy 173 miliard korun.

Doporučeno
Avast daruje přes 620 milionů korun na výzkumné projekty spjaté s koronavirem. Vždy jsme chránili bezpečí lidí, říká společnost Avast daruje přes 620 milionů korun na výzkumné projekty spjaté s koronavirem. Vždy jsme chránili bezpečí lidí, říká společnost 29. dubna 2020 13:11

Avast ve středu oznámil, že jednání mezi oběma stranami probíhá již nějakou dobu. Tržní hodnota firmy, která sídlí v Praze, ale obchoduje v Londýně, se pohybuje kolem 5,2 miliardy liber, což je zhruba 7,2 miliardy dolarů. Odhad ceny 8 miliard dolarů ze strany The Wall Street Journal tak vznikl po přičtení typických prémií.

Firma NortonLifeLock by nyní měla mít podle britského protokolu čas do 11. srpna, aby firmě udělala konečnou nabídku. Pod sebe by v tomto případě získala firmu, která na trhu působí již od roku 1988 a je jedním z průkopníků počítačového zabezpečení.

Jejím hlavním záměrem je vývoj antivirových programů, a to jak placených, tak neplacených, pro počítače i přenosná zařízení. Avast uvádí, že k dnešním dnům má 435 milionů aktivních uživatelů a v roce 2020 činil její výnos 893 milionů dolarů (19,3 miliardy korun).

Domů
Sdílet
Diskuse