Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. srpna 2021 10:30
Čas čtení 2:04
Radim Šlechta

Kdo bude příští český premiér? Toto je 5 největších favoritů

Kdo bude příští český premiér? Toto je 5 největších favoritů
Zdroj: Občanská demokratická strana/Úřad vlády ČR/Česká pirátská strana
POLITIKA ANDREJ BABIŠ IVAN BARTOŠ PETR FIALA ROBERT ŠLACHTA VÍT RAKUŠAN VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2021
Uložit Uložené

Na těchto pět mužů ukazují sázkové kanceláře.

Sněmovní volby, které proběhnou letos v říjnu, jsou pro mnohé velkou neznámou. Odhadnout, kdo je nakonec vyhraje, si troufne málokdo a volební průzkumy už dlouho nebyly tak napnuté jako při letošních volbách. Kdo tedy nakonec usedne na premiérskou židli a bude Českou republiku další 4 roky kormidlovat? 

Své tipy mají nejen političtí komentátoři, ale i sázkové kanceláře. Podle nich jsme pro tebe sestavili žebříček pěti možných budoucích předsedů vlády. 

5. Robert Šlachta

Bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu vstoupil do politiky teprve letos. Přesto má podle sázkových kanceláři pátou největší šanci být premiérem. Své hnutí Přísaha založil na konci ledna, v červnu se stal jeho předsedou. 

Robert Šlachta
Zdroj: facebook.com/robertslachtaofficial

Důležitou roli ale Šlachta sehrál a do většího povědomí veřejnosti se dostal v roce 2013. Když ÚOOZ pod jeho vedením zasáhl na úřadu vlády a dalších místech v rámci vyšetřování kauzy údajné politické korupce spolupracovnice a partnerky expremiéra Petra Nečase Jany Nagyové (dnes Nečasové). Tento zásah vyvrcholil pádem vlády

4. Vít Rakušan

Předseda hnutí STAN, starosta města Kolín a středoškolský učitel má podle kanceláří rovněž šanci do premiérského křesla usednout. Avšak pravděpodobnější je, že v případě výhry koalice PirSTAN se předsedou vlády stane Ivan Bartoš. 

Vít Rakušan.
Vít Rakušan. Zdroj: se souhlasem Víta Rakušana

Vít Rakušan je poměrně zkušený politik, který s komunální politikou začal již v roce 2010. Ve stejný rok se stal také starostou Kolína. Členem hnutí STAN je od roku 2015. O rok později se stal jeho místopředsedou, od roku 2019 hnutí vede. Vít Rakušan zároveň zaujímá místo v žebříčku 100 největších inovátorů střední a východní Evropy, který vyhlašuje prestižní mezinárodní deník Financial Times.

Domů
Sdílet
Diskuse