Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2021 14:00
Čas čtení 1:57
Tereza Šnajdrová

PŘEHLED: Děti se vrací do škol. Shrnujeme, na co by se měli rodiče připravit a jak bude probíhat výuka

PŘEHLED: Děti se vrací do škol. Shrnujeme, na co by se měli rodiče připravit a jak bude probíhat výuka
Zdroj: TASR/František Iván
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Již ve středu 1. září začne nový školní rok, který bude, stejně jako ten předešlý, ovlivněn pandemií koronaviru.

Nový školní rok startuje již zítra, tedy 1. září a i letošní návrat žáků do školních lavic bude ovlivněn pandemií koronaviru. Na co se musíš připravit? A jaké podmínky budou muset splňovat děti, které nejsou naočkované? Známe odpovědi na všechny tvé otázky.

Doporučeno
Představujeme 10 nejsledovanějších českých tiktokerů Představujeme 10 nejsledovanějších českých tiktokerů 31. srpna 2021 7:00

Začátek školního roku ve znamení testování

Hned 1. září (v případě prvňáčků 2. září), proběhne na všech školách první kolo testování neinvazivní antigenní testy či PCR testy. Druhé kolo se uskuteční 6. září a třetí, a zároveň poslední, 9. září. Další testování nebude probíhat plošně a žáci ho budou muset podstoupit pouze v případě, že testy v okrese odhalí více než 25 pozitivních případů na 100 tisíc provedených testů. 

Testování je podle ministerstva školství nutné, neboť mnoho lidí přes prázdniny cestovalo a mnozí odborníci navíc varují, že právě na podzim hrozí další vlna pandemie. Mnoho dětí navíc stále není očkováno a riziko nákazy je v této věkové skupině tedy mnohonásobně vyšší. 

Domů
Sdílet
Diskuse