Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
1. září 2021 11:46
Čas čtení 1:06
Vojtěch Vanda

Kim Čong-un opět výrazně zhubl. Spekuluje se o jeho zdraví, ale také o řízené dietě

Kim Čong-un opět výrazně zhubl. Spekuluje se o jeho zdraví, ale také o řízené dietě
Zdroj: KCNA
NEWS KIM ČONG-UN
Uložit Uložené

Severokorejský vůdce se pozdravil s tisíci mladými Severokojeci při skupinové fotce.

Severokorejský vůdce Kim Čong-un byl znovu zachycen ve státních médiích. Na veřejnosti se ukázal při oslavách třicátého výročí Dne mládeže v hlavním městě Pchjongjangu, kde si s tisícovkami mladých Severokorejců udělal fotku. Na záběrech je zřejmé, že diktátor evidentně zhubl. Mluví se o tom, že podstupuje řízenou dietu.

Vůdce Severní Koreji se pozdravil s mladými Severokorejci, jak uvádí agentura Jonhap, 28. srpna při oslavách Dne mládeže. Na místě se objevil v bílém obstoupen bodyguardy a evidentně si držel dostatečný odstup od stovek mladých osob, které se pro něj radovaly a plakaly. 

Zdraví Kim Čong-una totiž možná není v nejlepší zdravotní kondici. Spekulace o jeho vitalitě se začaly množit hlavně minulý rok, kdy se diktátor neukázal na jedné z nejdůležitějších oslav země – narozeninách jeho děda. Od té doby se Kim Čong-un neobjevuje v médiích po delší časová období, aniž by strana podala vysvětlení.

Co ale musela Severní Korea připustit, je skutečnost, že vůdce zhubl. Tuto informaci o sedmatřicetiletém vůdci odvysílala i státní korejská televize. Jak informuje web VOA News, zmínil to jeden z pchjongjangských rezidentů v odvysílané anketě. „Všem nesmírně zlomilo srdce, když viděli pohublého vůdce," měl uvést respondent. „Všichni tvrdili, že jim to vehnalo slzy do očí,“ dodal. 

Kromě samotného zdraví vůdce ale musí Severní Korea řešit další palčivé problémy. Jak sám Kim Čong-un přiznal, jeho země čelí hladomoru, který byl částečně způsoben přírodními katastrofami a částečně hermetickým uzavřením státu ve strachu před koronavirovou nákazou. 

Domů
Sdílet
Diskuse