Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. září 2021 16:43
Čas čtení 0:55
Vojtěch Vanda

Herec Jean-Paul Belmondo zemřel. Bylo mu 88 let

Herec Jean-Paul Belmondo zemřel. Bylo mu 88 let
Zdroj: Silver Screen Collection/Hulton Archive/Getty Images
NEWS
Uložit Uložené

Legendární francouzský herec měl již nějakou dobu zdravotní problémy.

Legendární francouzský herec, Jean-Paul Belmondo, zemřel. Bylo mu 88 let. Informaci zveřejnila agentura AFP s odkazem na jeho právníka, který jí zprávu sdělil. Francouzský herec měl v poslední době potíže se zdravím, které mu začaly po roce 2001. Tehdy utrpěl mozkovou mrtvici.

Doporučeno
Zemřel mladý slovenský youtuber Majo Seman Zemřel mladý slovenský youtuber Majo Seman 1. září 2021 17:54

Sex symbol 70. let, slavný Bébel. Prakticky každý viděl alespoň jeden film, ve kterém Belmondo exceloval buďto jako okouzlující svůdník nebo jako tvrdý, ale spravedlivý policista. Za svůj život účinkoval v osmdesáti filmech, od poloviny 60. let vystupoval hlavně v hlavních rolích. Svět si jej bude pamatovat hlavně jako účinkujícího z filmu Muž z AcapulcaU konce s dechem či Muž z Ria.

Muž, který se narodil v Neuilly-sur-Seine na severozápadní hranici Paříže, se postupem času stal ikonou Nové vlny 60. let. Filmy s Bébelem neminuly ani Československo; nejprve jej daboval Jan Tříska, jenž však v 80. letech emigroval. Po něm převzal štaci Jiří Krampol. Belmondovým posledním filmem, ve kterém hrál, byl film Amazonka, jenž se promítal v roce 2000. 

Konec života byl pro Belmonda ale spíše opakem jeho divokého života. Proslul tím, že byl vždy aktivním člověkem, který nechtěl, aby za něj zaskakovali kaskadéři, nicméně v posledních letech mu pohyb činil problém.

Minulý rok, když byl na pohřbu scenáristy Guye Bedose, jej zachytili fotografové, jak informuje Blesk, když se nemohl dostat přes schody do jednoho z pařížských kostelů. Problémy mu měly začít v době po roce 2001, kdy prodělal mozkovou příhodu.

Domů
Sdílet
Diskuse