Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. září 2021 7:05
Čas čtení 0:46
Richard Bonde

Facebook a Ray-Ban představují první společný produkt, smart brýle s kamerou

Facebook a Ray-Ban představují první společný produkt, smart brýle s kamerou
Zdroj: Ray-Ban/propagační foto
TECH
Uložit Uložené

Odteď si nahraješ video svého běžného dne i bez akční kamery na hlavě.

Technologický gigant Facebook a značka brýlí Ray-Ban představily inteligentní brýle. Dokážeš pomocí nich fotit, nahrávat videa, ale i přijímat hovory či ovládat hudbu. Informoval o tom portál The Verge.

Cena brýlí bude ve Spojených státech začínat na 299 dolarech. Ovládat se dají buď rukama nebo hlasovým asistentem. Mají dvě kamery, které umí fotit i nahrávat a vytvořené fotky a videa se dají přímo pomocí brýlí snadno sdílet a posílat dál.

Na brýlích se kromě toho nachází dioda, která se rozsvítí vždy, když mají brýle aktivní kameru. Díky tomu i okolostojící lidé ví, že mohou být foceni či nahráváni.

Facebook tvrdí, že tyto brýle jsou pro společnost důležitým milníkem na cestě k brýlím s virtuální či rozšířenou realitou. Podle informací z minulého roku však takové brýle ještě několik let na trhu neuvidíme. Jejich vývoj by mohl zabrat až dekádu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ray-Ban (@rayban)

Brýle by v budoucnu podporovaly tři režimy: normální realita, kdy budou jen gadgetem či smart doplňkem, rozšířená realita, kdy dokáží přímo do prostředí kolem svého majitele vykreslovat neexistující prvky, či virtuální realita, kdy je uživatel nevidí nic ze svého okolí, pouze to, co mu brýle promítají.

Domů
Sdílet
Diskuse