Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
16. září 2021 20:53
Čas čtení 0:53
Ema Stanovská

Sex s robotem? Průzkum zjišťoval, kolik lidí by jej zkusilo, výsledky jsou překvapivé

Sex s robotem? Průzkum zjišťoval, kolik lidí by jej zkusilo, výsledky jsou překvapivé
Zdroj: Universal Pictures
NEWS
Uložit Uložené

Průzkum provedený na vzorku 1 200 mužů a žen zkoumal, jaký mají lidé postoj k robotům.

Americká marketingová společnost Tidio se rozhodla provést průzkum na vzorku 1 200 lidí, prostřednictvím nějž chtěla zjistit, zda je představa o hrozbě ze strany robotů ve společnosti stále relevantní jako tomu bylo v minulosti.

Firma se zaměřila na častá (ale i méně častá) témata. Například to, zda se máme bát vyspělých robotů, kteří fungují na bázi umělé inteligence, zda ovládnou svět a zda nám roboti vezmou práci (nebo dokonce přítele/přítelkyni). Výsledky průzkumu jsou poměrně překvapivé.

Až 69 % dotázaných se obává, že za několik let přijdou o práci, protože jejich pracovní pozici nahradí umělá inteligence. Nejvíce ohrožená povolání jsou podle nich pokladníci, řidiči a překladatelé. „V bezpečí“ by měli být zejména umělci, psychologové a policisté.

Méně než polovina lidí (45 %) si myslí, že pokud by umělá inteligence převzala kontrolu nad ekonomikou, mohla by pomoci snížit úroveň korupce a zlepšit ekonomickou úroveň země.

Muži robotům důvěřují dvakrát více než ženy

Skoro 78 % respondentů si myslí, že roboti budou zneužíváni k šíření dezinformací, 50 % z nich se bojí, že je zneužijí kriminálníci. Zajímavým zjištěním je, že muži mají až dvojnásobně vyšší tendenci důvěřovat robotům než ženy.

Nejpřekvapivějším výsledkem průzkumu je, že až 48 % dotázaných mužů uvedlo, že by si dokázalo představit mít sex s humanoidním robotem. Na stejnou otázku odpovědělo kladně 33 % dotázaných žen. Mnozí z respondentů si dokonce dokáží představit i romantický vztah s robotem.

Domů
Sdílet
Diskuse