Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. září 2021 17:27
Čas čtení 0:42
Dominik Vetrák

Minecraft je údajně nejúspěšnější hra historie. Prodalo se jí již více než 200 milionů kusů

Minecraft je údajně nejúspěšnější hra historie. Prodalo se jí již více než 200 milionů kusů
Zdroj: Mojang
TECH
Uložit Uložené

10 let stará hra se stát velmi dobře prodává.

Minecraft vyšel v listopadu 2011 a od té doby se pravidelně udržuje v žebříčcích nejprodávanějších her na většině platforem. Například za srpen obsadil 8. příčku nejprodávanějších her v USA. Celkově si ho v srpnu v obchodě Playstation Store koupilo a stáhlo z něj tolik lidí, že se v USA dostal na 3. a v Evropě na 2. místo. A to 10 let po vydání.

Doporučeno
Marvel chystá hned 5 obrovských her na nové konzole. Přichází temný tým Avengers, Wolverine, ale i Venom a Strážci galaxie Marvel chystá hned 5 obrovských her na nové konzole. Přichází temný tým Avengers, Wolverine, ale i Venom a Strážci galaxie 20. září 2021 14:30

Hra je navíc plná všelijakých mikrotransakcí a předmětů, které si můžeš koupit za reálné peníze. A to je další obrovský zdroj příjmů. Podle současného produktového manažera marketingu v Xboxu (Minecraft patří pod Xbox) Austina Josepha je hra nejúspěšnější videoherní značkou všech dob. Podle jeho slov jen za rok 2020 vydělala více než 1,1 miliardy dolarů.

Nejde však o oficiální informace, ale o tvrzení z jeho linkedinové stránky. Není však těžké představit si, že nepřehání, což jsme podložili prodeji hry hned na začátku článku.

Domů
Sdílet
Diskuse