Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2021 19:13
Čas čtení 0:34
Ema Stanovská

Pandemie skončí už na jaře příštího roku, předpovídají britští experti

Pandemie skončí už na jaře příštího roku, předpovídají britští experti
Zdroj: Unsplash/Elena De Soto/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Myslí si to výkonný ředitel společnosti Moderna i profesor Oxfordské univerzity.

Profesor medicíny na Oxfordské univerzitě John Bell řekl, že nový koronavirus by mohl být příští rok slabší než běžné nachlazení. Imunita lidí vůči viru se podle něj posiluje očkováním a vystavováním se viru. Informoval o tom portál Sky News.

Podle experta má Británie „to nejhorší za sebou a po zimě by mělo být vše v pořádku“. Výkonný ředitel společnosti Moderna Stéphane Bancel si myslí, že pandemie příští rok skončí díky zvýšené produkci vakcín, která zajistí jejich globální dostatek.

očkovanie
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Sarah Gilbert, vedoucí týmu výzkumníků, kteří vyvinuli vakcínu Oxford/Astrazeneca, ve středu řekla, že viry se během cirkulace mezi populací oslabují. Možnou mutaci koronaviru na variantu, která by se vyhýbala účinku vakcín, označila za nepravděpodobný.

John Bell navíc řekl, že se oslabuje i tlak na Národní zdravotní službu (NHS). Připomněl, že na covid-19 umírají převážně starší lidé a není zcela jasné, zda všechny tato úmrtí zavinil právě zmíněný virus.

Domů
Sdílet
Diskuse