Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. září 2021 18:32
Čas čtení 0:51
Tímea Krauszová

V Německu přestanou vyplácet ušlou mzdu dobrovolně nenaočkovaným. Je to takto spravedlivé, říká ministr zdravotnictví

V Německu přestanou vyplácet ušlou mzdu dobrovolně nenaočkovaným. Je to takto spravedlivé, říká ministr zdravotnictví
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
NEWS KORONAVIRUS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Neonačkovaní prý měli dosud výhodu.

Testy na koronavirus si musí zaplatit z vlastní kapsy, a pokud skončí v karanténě, již nedostanou náhradu za ušlou mzdu. Takto přitvrzuje pravidla Německo pro lidi, kteří se dobrovolně nedají očkovat, informuje deník SME.

Konec zvýhodňování nenaočkovaných

„Kdokoliv odmítá očkování z jiných než ze zdravotních důvodů, neměl by od společnosti očekávat, že mu bude hradit s tím spojené náklady,“ cituje SME ministra zdravotnictví spolkové země Bavorsko Klause Holetscheka. Podle něj by to bylo nesolidární.

Němci si musí platit za testy od 11. října, přičemž je potřebují například na vstup do restaurací nebo na společenské akce. Od 1. listopadu oficiálně skončí i nárok na ušlou mzdu – toto datum zvolili proto, aby se lidé, kteří změnili názor, ještě stihli nechat očkovat. Do začátku listopadu mohou stále dosáhnout plné proočkovanosti a fungovat bez nákladů na testy nebo na případnou karanténu.

Domů
Sdílet
Diskuse