Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. října 2021 9:37
Čas čtení 0:36
Ondřej Jarůšek

KORONAVIRUS: V Česku přibylo 1 157 případů, roste také počet obětí

KORONAVIRUS: V Česku přibylo 1 157 případů, roste také počet obětí
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Od začátku týdne v Česku v souvislosti s koronavirem zemřelo již 35 lidí.

Počty nově nakažených v Česku nepřestávají růst. V sobotu bylo napříč republikou potvrzeno 1 157 případů, což je nejvyšší víkendový přírůstek od začátku května. Jedná se o skoro dvounásobné množství nově nakažených v porovnání s minulou sobotou. Počet provedených testů byl přitom přibližně stejný. Informuje o tom ministerstvo zdravotnictví.

Doporučeno
Vyzkoušeli jsme akupunkturu. Popisujeme, jak probíhá, zda je bolestivá a kolik peněz zaplatíš za jednu terapii (Reportáž) Vyzkoušeli jsme akupunkturu. Popisujeme, jak probíhá, zda je bolestivá a kolik peněz zaplatíš za jednu terapii (Reportáž) 15. října 2021 7:00

V přepočtu na 100 tisíc obyvatel bylo za poslední týden potvrzeno 86 případů. Nejvážnější situace z hlediska nákazy je na Ostravsku, Přerovsku nebo Českobudějovicku. Reprodukční číslo R, které udává, kolik lidí může jeden nakažený dále nakazit, k dnešnímu dni mírně kleslo z hodnoty 1,46 na 1,41.

V nemocnicích se v současné době nachází 463 pacientů s covidem-19. Na začátku měsíce bylo přitom v nemocnicích o více než 200 lidí méně. Ve vážném stavu je 86 osob.

Od začátku týdne v Česku v souvislosti s koronavirem zemřelo již 35 lidí. Za včerejší den jsou evidována tři úmrtí. Celkově si u nás pandemie vyžádala 30 545 obětí.

Domů
Sdílet
Diskuse