Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2021 7:00
Čas čtení 7:26
Tereza Šnajdrová

Ploché břicho a žádný tuk, slibují influencerky. Zeptali jsme se odborníka, zda nám říkají pravdu, nebo jen vydělávají na reklamě

Ploché břicho a žádný tuk, slibují influencerky. Zeptali jsme se odborníka, zda nám říkají pravdu, nebo jen vydělávají na reklamě
Zdroj: se souhlasem Miloslava Šindeláře
REFRESHER INFLUENCEŘI
Uložit Uložené

S odborníkem z Institutu moderní výživy jsme rozebrali, jak účinné jsou zázračné doplňky stravy, které nám doporučují influencerky.

Která z nás by nechtěla vypadat mladšíhubenější bez přílišné námahy. V zoufalství nebo jen z touhy vyzkoušet něco nového proto věříme influencerkám, jejichž profily jsou plné nejrůznějších výživových doplňků, které by nám k tomu ideální tělu měly dopomoci. Jsou ale jejich doporučení pravdivá? A nejedná se pouze o marketingový tah?

To jsme probrali s nutričním terapeutem Miloslavem Šindelářem z Institutu moderní výživy a společně se podíváme na to, které influencerky mluví pravdu a které nás tahají za nos.

Doporučeno
Detoxy jsou nesmysl. Kamu svými radami může vážně ohrozit vaše zdraví, říká Miloslav z Institutu Moderní Výživy (Rozhovor) Detoxy jsou nesmysl. Kamu svými radami může vážně ohrozit vaše zdraví, říká Miloslav z Institutu Moderní Výživy (Rozhovor) 25. srpna 2021 10:30

Gabriela Partyšová a její detox Deotic 30

Gabriela Partyšová nám na Instagramu doporučuje DETOX Deotic 30, který by měl dle jejich slov „zbavit tělo škodlivin a nakopnout metabolismus a imunitu.Potřebuje naše tělo takové přípravky? Nebo jsou naprosto zbytečné?


Naše tělo žádné detoxikační produkty nepotřebuje, protože přirozenou detoxikaci mají na svědomí naše orgány – zejména játra, ale i plíce, ledviny, trávicí a lymfatický systém nebo kůže. Tyto tělesné systémy nečekají na to, až si dáte zelený ječmen, byliny z druhého konce světa nebo drahé detoxikační produkty, ale neustále 24 hodin denně odstraňují ,toxické' látky z našeho organismu. V tomto ohledu opravdu platí, že naprostá většina detoxikačních produktů očistí pouze vaši peněženku,“ řekl Miloslav Šindelář z Institutu moderní výživy. 

Pokud budete chtít svoji přirozenou detoxikaci co nejvíce podpořit, jezte velké množství ovoce a zeleniny, zvyšte příjem kvalitních bílkovin a sportujte,“ doplnil.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Gabriela Partysova (@gabrielapartysova)

Fitness influencerka Zuzka Light a keto dieta

Fitness influencerka a nutriční koučka Zuzka Light na svém Instagramu ukazuje nejen to, jak správně cvičit a z čeho by se měla skládat tvoje strava. V jejich výběrech dokonce najdeš i doporučení na keto dietu, kterou ti v případě zájmu za nemalé peníze zprostředkuje. Je keto dieta pro naše tělo dobrá? Nehrozí jojo efekt? A nemůžeme si tím zadělat na zdravotní problémy?
 
Efekt ketogenních diet na hubnutí a pálení tuků není nijak nadřazený jiným redukčním dietám o stejném množství energie a hlavně bílkovin, které jsou zodpovědné za pocit sytosti a zvýšení termogeneze. U ketodiet sice opravdu dochází k vyššímu iniciálnímu poklesu hmotnosti v prvních zhruba 2 týdnech diety (především díky snížení glykogenových zásob a na něj navázané vody), ale již v horizontu 4 týdnů jsou výsledky v poklesu hmotnosti i redukci tuku prakticky stejné jako u jiných typů běžných redukčních diet,“ říká nutriční terapeut.
 
Ketodiety mohou mít význam v terapii některých onemocnění jako je např. obezita, diabetes, epilepsie a další, ale jedná se o přesně definované dietní intervence pod dohledem odborníků. Určitě bych své zdraví a peníze neinvestoval do on-line programu bývalé ,herečky' ve filmech pro dospělé, která navíc velmi neeticky na svém webu uvádí, že její keto on-line program může chránit proti rakovině, což je samozřejmě nesmysl a jedná se dokonce o neschválené léčebné tvrzení,“ pokračuje.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 105061 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Zpět
Sdílet
Diskuse